ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

«Το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα!»

antarsia3«Το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών για το πλαίσιο της συνέχισης της διαπραγμάτευσης αποτελεί κατάφωρη παραβίαση και υπεξαίρεση του μεγαλειώδους και ταξικού ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο χτεσινό δημοψήφισμα!» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τ.Ε. Μεσσηνίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Επίσης, στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μεσσηνίας επισημαίνεται ότι:
«Το ΟΧΙ του λαού ήταν ΟΧΙ ρήξης με το σάπιο πολιτικό σύστημα που σύσσωμο υπεράσπισε το ΝΑΙ και όχι συνεννόησης με το σκυλολόι των μνημονιακών κομμάτων.
Ήταν μαζικό ΟΧΙ, για να γίνουν μονομερείς ενέργειες σε όφελος των εργατικών λαϊκών συμφερόντων και όχι για αδιέξοδες διαπραγματεύσεις, για συμφωνία με τους δανειστές.
Ήταν ηχηρό ΟΧΙ για το τέλος της λιτότητας, των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και όχι για την συνέχισή τους.
Ήταν ένα ΟΧΙ που έβαλε ξεκάθαρα πάνω από την παραμονή στην ευρωζώνη τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα.
Το ΚΚΕ μπορεί να μην υπέγραψε το κείμενο, αλλά τοποθετήθηκε με τη σειρά ενάντια στην έξοδο από την ευρωζώνη, ρίχνοντας νερό στον μύλο του ευρωμονόδρομου!
Ο λαός θα πάρει στα χέρια του την υπόθεση της δικαίωσης του ΟΧΙ με την εργατική και λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια και την “εθνική συναίνεση” για την επιβολή τους. Για να επιβάλει με τους αγώνες του την εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση για τους μετόχους και με εργατικό έλεγχο, τη στάση πληρωμών προς τους “δανειστές” και τη διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από ευρώ-ΕΕ, την ικανοποίηση των εργατικών και λαϊκών διεκδικήσεων ενάντια στη λιτότητα, τη φορομπηξία, τις ιδιωτικοποιήσεις και την καταστροφή του κοινωνικού κράτους.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.