ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ο Π. Τατούλης διαψεύδει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία φέρεται να δωροδοκήθηκε

«Με καταθέσεις “δήθεν” αληθινές  και πασίδηλα ψεύδη για μια ακόμα φορά προσπαθούν να με εκβιάσουν.»
tatoulis137Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης διαψεύδει με δήλωσή του  δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία φέρεται να δωροδοκήθηκε από τους Πάλλη και Ρέστη, κάνοντας λόγο για καταθέσεις”δήθεν” αληθινές  με τις οποίες προσπαθούν να τον εκβιάσουν .
Συγκεκριμένα, στην διάψευση του ο κ. Τατούλης αναφέρει:

“Οι δυνάμεις που συντηρούν τα συστήματα της διαφθοράς ξαναχτύπησαν. Με καταθέσεις “δήθεν” αληθινές  και πασίδηλα ψεύδη για μια ακόμα φορά προσπαθούν να με εκβιάσουν.
Τους υπενθυμίζω ότι το 2007 όταν μιλούσα για τα προβλήματα που έρχονταν στη χώρα (τις φρικτές συνέπειες των οποίων βιώνουν εδώ και καιρό αδιέξοδα οι πολίτες) δεν δίστασα να τα βάλω με το πιο ισχυρό τότε πολιτικό πρόσωπο της χώρας.
Στέλνω ένα μήνυμα προς όλους τους συμμετέχοντες στην προσπάθεια συκοφάντησής μου, ότι δεν φοβάμαι κανέναν και δεν μπορεί κανείς να με εκβιάσει.
Επαναλαμβάνω ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης για την ανάταξη των παραγωγικών πατριωτικών δυνάμεων της, με κύριο σημείο αναφοράς την ενότητα του Ελληνικού λαού, η οποία πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε κόστος, μέσα από ένα δοκιμασμένο και αποτελεσματικό μοντέλο διακυβέρνησης.
Πριν από χρόνια αυτές οι δυνάμεις της βαθιάς συντήρησης αντιλήφθηκαν ότι οποία μεθόδευση εναντίον μου έπεφτε στο κενό. Η ανεπιτήδευτη σχέση μου με το λαό και τους ανθρώπους ήταν πάντοτε η μεγάλη μας δύναμη (η δίκη μου και των συμπολιτών μου). Να γνωρίζουν καλά ότι και πάλι αυτή η σχέση θα κερδίσει”.
Υπενθυμίζουμε ότι δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τον κ. Τατούλη ονοματίζει σε ένορκες καταθέσεις που δόθηκαν ενώπιον τριών εισαγγελικών λειτουργών (Ευγενία Κυβέλου, Ελένη Σίσκου, Χαράλαμπο Λακαφώση), ο 56χρονος αρχιτέκτονας – μηχανικός, Χαράλαμπος Στάικος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, ο εν λόγω μάρτυρας υποστηρίζει ότι ήταν παρών όταν ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης, ο οποίος – κατά τον ίδιο – λειτουργούσε για λογαριασμό του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, δωροδόκησε με περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ τον Π. Τατούλη.
Το περιστατικό τοποθετείται στα τέλη του 2010, όταν δηλαδή ο τελευταίος διεκδικούσε για πρώτη φορά τη θέση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ενώ οι δύο σχετικές καταθέσεις του Π. Στάικου ενώπιον των εισαγγελικών αρχών έχουν δοθεί από το Μάρτιο του 2014.
Σε αυτές ο μάρτυρας αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι η δωροδοκία έγινε στη βίλα του Πάλλη στην περιοχή της Βούλας. Τα χρήματα ήταν σε δεσμίδες των 500 ευρώ από την τράπεζα σε πλαστικοποιημένη διαφανή συσκευασία. Δόθηκαν «μπροστά του» και ο Π. Τατούλης τα έβαλε μέσα σε ένα μαύρο σακβουαγιάζ και αποχώρησε.
Επίσης, στις καταθέσεις του ο Χ. Στάικος, όπως ανέφεραν νομικοί κύκλοι στο directnews.gr, φέρεται να περιγράφει και άλλες δωροδοκίες κρατικών λειτουργών που έκανε ο ίδιος για λογαριασμό του Βίκτωρα Ρέστη, προκειμένου όπως υποστηρίζει να αποχαρακτηριστούν δημόσιες δασικές εκτάσεις και έτσι να τις εκμεταλευτεί ο εφοπλιστής για εμπορικές δραστηριότητες.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.