ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

ΑΝΗΣΥΧΕΙ Ο ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΙΝΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

nikas001SOS εξέπεμψε για τα προνοιακά ζητήματα του Δήμου ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μετά την σύσκεψη που είχε με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου εάν δεν υπάρχει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Ενώ σοβαρά προβλήματα θα δημιουργηθούν και σε προνοιακά επιδόματα στο νομό Μεσσηνίας, που κι αυτά υποστηρίζονται σε ένα βαθμό από ευρωπαϊκούς πόρους.
«Η άποψή μας είναι ότι εάν το κράτος δεν παρέμβει δραστικά, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν ζητήματα προνοιακής φύσεως».
Αυτό δήλωσε ο Π. Νίκας μιλώντας στους δημοσιογράφους και υπενθύμισε ότι στο Νομό Μεσσηνίας υπάρχει μόνο μία Δομή του προνοιακού τομέα, η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, που πληρώνεται από τους δημότες του και λειτουργεί ως Νομαρχιακή Υπηρεσία.
Διευκρίνισε, δε, ότι εάν η κατάσταση στη χώρα οξυνθεί, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδος από τη ζώνη του ευρώ, το αποτέλεσμα θα είναι να μην επαρκούν για τις ανάγκες των πολιτών του Νομού οι 7 – 8 υπάλληλοι αυτής της Διεύθυνσης του Δήμου. Ανέφερε ακόμη, ως εν δυνάμει σχετικό ζήτημα, το γεγονός ότι «στο Δήμο Καλαμάτας, εκατοντάδες παιδιά φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς και τα σχετικά χρήματα καταβάλλονται από το ειδικό κονδύλιο του ΕΣΠΑ. Υπάρχουν προνοιακά επιδόματα στο Νομό Μεσσηνίας, που κι αυτά υποστηρίζονται σε ένα βαθμό από ευρωπαϊκούς πόρους».
Ο Π. Νίκας προσέθεσε τα εξής: «Όλοι πρέπει να συμφωνήσουν ότι στο προνοιακό επίπεδο, ιδιαίτερα αν τα πράγματα οξυνθούν – και θα οξυνθούν αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη – πρέπει να υπάρξει ενεργός παρέμβαση του κράτους και δυναμική, για να υποστηρίξουμε τον πληθυσμό».
Ο κ. Νίκας εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις εξελίξεις και επεσήμανε για άλλη μια φορά ότι το μέλλον της Χώρας είναι μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ.
Ο Δήμαρχος θα μεταβεί αύριο Πέμπτη στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να συζητηθούν προνοιακά ζητήματα.
Να σημειώσουμε ότι από την συνάντηση απουσίαζε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Μανώλης Μάκαρης ο οποίος ενημερώθηκε όπως είπε στη farenews, πριν δύο ώρες από την συνάντηση και δεν μπορούσε να απουσιάζει από τις επαγγελαμτικές του υποχρεώσεις καθώς είχε εφημερία το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.