ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Θ. Πετράκος: Η τακτική της συζήτησης και των διαπραγματεύσεων ηττήθηκε

petrakos24«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και μετά από 6 μήνες σκληρής προσπάθειας και δώδεκα νόμων που οι περισσότεροι από αυτούς ακύρωσαν μνημονιακές ρυθμίσεις, έρχεται και φέρνει το τρίτο μνημόνιο. Εδώ υπάρχει τρέλα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πετράκος στην ομιλία του επεσήμανε:
“Ερχόμαστε σήμερα στην ΚΕ να συζητήσουμε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εκλέγη από τον ελληνικό λαό με ένα πρόγραμμα που έλεγε κατάργηση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, έρχεται μετά από έξι μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης και φέρνει το τρίτο μνημόνιο.
Εδώ υπάρχει τρέλα.
Γιατί φτάσαμε εδώ; Το δίλημμα είναι όπως είπε ο αγαπητός, σύντροφος Πρόεδρος, δύσκολος συμβιβασμός ή άτακτη χρεοκοπία, γιατί δεν είχαμε κάποια καλύτερη λύση; Αν το δίλημμα είναι αυτό τότε τι λέγαμε στον κόσμο προεκλογικά;
Δύσκολος συμβιβασμός είναι αυτός; Είναι πολύ σκληρό μνημόνιο.
Γιατί δεν μπορέσαμε παρά τους έξι μήνες αριστερής διακυβέρνησης, να τη συνεχίσουμε και φέραμε μνημόνιο;
Είχαμε εναλλακτική; Είχε το κόμμα εναλλακτική πρόταση; Είχε. Την εφάρμοσε. Ή πήγαμε στις διαπραγματεύσεις λέγοντας ότι έχουμε καλύτερα επιχειρήματα και θα τους πείσουμε;
Κατέρρευσε η τακτική μας. Ηττήθηκε. Η τακτική της συζήτησης και των διαπραγματεύσεων ηττήθηκε. Μην παραμυθιαζόμαστε ότι η αδυναμία πληρωμής είναι στάση πληρωμών.
Το 2010 είχε πει ο Ν. Χουντής ότι η δομή της ευρωζώνης έχει αλλάξει και πρέπει να δούμε αν μας συμφέρει να παραμείνουμε σε αυτήν. Κάναμε συνέδριο όπως είχαμε πει για να συζητήσουμε τα της Ευρώπης; Όχι.
Να συζητήσουμε σοβαρά και υπεύθυνα, χωρίς δαιμονοποιήσεις.”

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.