ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Συνεργασία Λαφαζάνη – Αλαβάνου στις εκλογές

Με κοινές δηλώσεις τους, ο επικεφαλής της νεοπαγούς Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνης και ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής του Σχεδίου Β, χαρακτήρισαν τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές «εξπρές», επισημαίνοντας ότι υπαγορεύθηκαν από τον Σόϊμπλε, τη Μέρκελ, τον Νταϊσελμπλουμ και τον Γιουνκέρ, ενώ επεσήμαναν ότι θα συνεργαστούν με βάση τους κοινούς πολιτικούς τους αγώνες.
Ταυτόχρονα, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν ένα κοινό προοδευτικό, αριστερό μέτωπο, απηύθυναν πρόσκληση για συνεργασία στο ΚΚΕ. «Δεν θεωρούμε αντίπαλό μας το ΚΚΕ. Δεν θεωρούμε αντίπαλό μας καμία αριστερή, προοδευτική, αντιμνημονιακή δύναμη. Θέλουμε, αντιθέτως, να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο, κοινό μέτωπο με όλες αυτές τις δυνάμεις», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.
Και, από την άλλη, ο κ. Λαφαζάνης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο μετεκλογής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνεργασθεί με ΝΔ, ΠαΣοΚ και Ποτάμι γιατί έχει ψηφίσει μαζί τους το 3ο σκληρότατο μνημόνιο της λιτότητας και της υποτέλειας».
Ο κ. Αλαβάνος, από την πλευρά του, σημείωσε: «Εμείς, η αντιπροσωπεία του Σχεδίου Β, μπορούμε να μεταφέρουμε στα μέλη καταρχήν τη συμφωνία μας και πιστεύω ότι θα εγκριθεί συντριπτικά». Ακολούθως, χαρακτήρισε «κοινοβούλιο της ντροπής» την ελληνική Βουλή «που έφθασε στην ακραία ταπείνωση της περασμένης εβδομάδας με τη σημερινή κυβέρνηση», και δήλωσε ευτυχής που υπάρχει εκεί μια εστία εντιμότητας, δηλαδή η Λαϊκή Ενότητα.
Και αναφέρθηκε στη «φλόγα της επαναστατικής δημιουργίας» που υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε ότι απώτερος στόχος είναι η χώρα να απελευθερωθεί από τους περιορισμούς του ευρώ και των δανειστών

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.