ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Δείτε τις Βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αγωνία τέλος για τους χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 10 το πρωί από το Υπουργείο Παιδείας.
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2015 μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείουhttp://results.it.minedu.gov.gr, για τις βάσεις 2015 πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την εκτύπωση και ανάρτηση των ονομαστικών καταστάσεων των επιτυχόντων στα σχολεία του κάθε νομού.
Κατακόρυφη πτώση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ καταγράφεται φέτος εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων.
Φέτος οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών αναμένεται να γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, προκειμένου τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά να αποφύγουν τις πολλές μετακινήσεις που κοστίζουν χρήματα. Ηδη το μέτρο εφαρμόστηκε από πέρυσι σε κάποιες σχολές Πανεπιστημίων και εκτιμήθηκε οτι εξυπηρέτησε τους φοιτητές που με ηλεκτρονικό τρόπο αρχικά αποκτούν τη φοιτητική ιδιότητα και στη συνέχεια προσκομίζουν κάποια δικαιολογητικά.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.