ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

Ξεκίνησαν να ετοιμάζουν τις εκλογικές λίστες στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα γίνει με τους διαφωνούντες

tsipras psifoaΔεν πρόκειται να υπάρξουν κομματικές διαδικασίες ή πειθαρχικά μέτρα απέναντι σε όσους διαφοροποιήθηκαν στην ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο, διευκρίνισε σε δηλώσεις που έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη, σύμφωνα με την οποία θα γίνουν όσα χρειάζεται να γίνουν με βάση τον κανονισμό και το Σύνταγμα.
«Ολοκληρώθηκε μία δύσκολη συνεδρίαση. Με ισχυρή όμως πλειοψηφία εγκρίθηκε η συμφωνία και αυτό είναι το πρώτο βήμα» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει την εξέλιξη του Eurogroup, ενώ έπεται η εκταμίευση της δόσης. Κατά την ίδια, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάστασης της χώρας, ενώ σημείωσε ότι θα ακολουθήσει η δεύτερη μεγάλη μάχη όσον αφορά τη συζήτηση για το χρέος.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις εξελίξεις που θα πυροδοτήσει το αποτέλεσμα, είπε: «Είχαμε έναν αριθμό βουλευτών που επέλεξαν διαφορετική διαδρομή. Θα γίνουν όσα χρειάζεται να γίνουν ακολουθώντας τον κανονισμό και το Σύνταγμα». Επί της ουσίας το Μαξίμου θέλει να φέρει τους βουλευτές έναντι των ευθυνών τους να στηρίξουν την κυβέρνηση με την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει την επόμενη εβδομάδα. 

Ξεκίνησε η διαδικασία για τις εκλογικές λίστες
Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το τι θα συμβεί στην ψηφοφορία για παροχή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δεδομένου ότι τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας έχουν πει πολλάκις ότι διαφωνούν με το μνημόνιο αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση. Ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να διασπάται (και τυπικά) και η χώρα να οδηγείται σε εκλογές. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες κατάρτισης εκλογικών λιστών, δεδομένου ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν με σταυρό.Σημειώνεται ότι ο ισχύων εκλογικός νόμος ορίζει ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, οι οποίες διενεργούνται μέσα σε δεκαοκτώ μήνες από τις προηγούμενες, αυτές δεν γίνονται με σταυρό προτίμησης, αλλά με δεσμευμένους συνδυασμούς (λίστες).

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.