ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Βρυξέλλες: Δεν έχουν επιπτώσεις οι εκλογές στο ελληνικό πρόγραμμα

Καμία ανησυχία δεν φαίνεται να εκφράζουν οι Βρυξέλλες για τη διενέργεια των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα ως προς την εφαρμογή του προγράμματος. Αυτό διεφάνη και το βράδυ της Πέμπτης 20 Αυγούστου, όταν, προτού ακόμα ο κ. Τσίπρας ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησής του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ εκφράστηκε θετικά στο ενδεχόμενο των εκλογών.
Ο επικεφαλής του Euroworking Group, ο αυστριακός Τόμας Βίζερ, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις. Το πρωί της Παρασκευής 21 Αυγούστου ο κ. Βίζερ μίλησε στην αυστριακή τηλεόραση και στην ερώτηση αν οι εκλογές αλλάξουν τους αριθμούς στο τρίτο μνημόνιο, απάντησε αρνητικά. 
«Όχι, στην πραγματικότητα ήταν μια αναμενόμενη κίνηση και για αρκετούς ένα επιθυμητό βήμα ώστε να υπάρξει σαφέστερη δομή στην ελληνική κυβέρνηση. Τον Οκτώβριο θα έχουμε συναντήσεις για ενδεχόμενη ελάφρυνση του χρέους και ελπίζουμε πως θα έχουμε περαιτέρω πρόοδο στο πρόγραμμα» είπε ο επικεφαλής του Euroworking Group.
ΜΕΡΚΕΛ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Από την άλλη πλευρά, η κυρία Άνγκελα Μέρκελ, η οποία βρίσκεται στη Βραζιλία, εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Τσίπρας είναι μέρος της κρίσης και όχι μέρος της λύσης, πίσω από την οποία διαφαίνεται η επιθυμία της να «βγει από τη μέση», κάτι που ούτως ή άλλως έχει εκφραστεί πολλές φορές τόσο στα όργανα της Ευρώπης όσο και στη Γερμανία. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι τόσο ο Σόιμπλε όσο και η Μέρκελ έχουν εκφράσει την άποψη ότι θα προτιμούσαν μια κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα. Τώρα, το τι θα προκύψει από την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι άγνωστο και τα πάντα είναι ρευστά, όμως, όπως φαίνεται, τουλάχιστον οι Δυτικοί έχουν μια ελπίδα ότι η μνημονιακή βάση στην Ελλάδα θα διευρυνθεί και θα επεκταθεί, ώστε χωρίς πολιτικά προσκόμματα να ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.