ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Μεϊμαράκης: Όποιος διαφοροποιηθεί από το «ναι» στη συμφωνία, τάσσεται κατά της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας

meimarakis2Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ που θα αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στην ψηφοφορία της συμφωνίας στην Ολομέλεια
Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, προκειμένου να καθορίσει τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα της στην αποψινή ψηφοφορία για το μνημόνιο.
Σημειώνεται ότι αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσά τους και ο Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν εκφράσεις επιφυλάξεις και ζητούν αποχή από την ψηφοφορία.
Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκηςανέφερε ότι η απόφαση για τη στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία της νέας συμφωνίας με τους δανειστές θα ληφθεί πλειοψηφικά από τα μέλη της ΚΟ.
Ο κ. Μεϊμαράκης, με δεδομένο ότι στο άτυπο πολιτικό συμβούλιο που συνεδρίασε χθες εκφράστηκαν δύο απόψεις – της υπερψήφισης και της αποχής – ξεκαθάρισε ότι την απόφαση που τελικά θα ληφθεί οφείλουν όλοι να την ακολουθήσουν.
«Όποιος διαφοροποιηθεί υπάρχει διαδικασία στον κανονισμό της ΚΟ και αυτοπροσδιορίζεται αντίθετα γιατί αλλαγή ψήφου είναι αλλαγή στρατηγικής απέναντι στην Ευρώπη», ξεκαθάρισε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ στην εισήγησή του, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνεδρίαση της ΚΟ συνεχίζεται με τοποθετήσεις βουλευτών.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος, Κώστα Καραγκούνη, στο χτεσινό άτυπο συμβούλιο του κόμματος υπήρξε διεξοδική συζήτηση όπου αναλύθηκε εκτενώς η δανειακή σύμβαση, το τρίτο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα που το συνοδεύουν.
Όπως επισήμανε, εκφράστηκε έντονη κριτική για το βαρύτατο λογαριασμό που φέρνει η συμφωνία της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και επισημάνθηκε ότι μια σειρά από εγκληματικά λάθη της συγκυβέρνησης, τόσο στη διαπραγμάτευση όσο και στο περιεχόμενο του τρίτου μνημονίου, οδήγησαν σε πολύ επώδυνα μέτρα τα οποία καλείται να πληρώσει τώρα ο ελληνικός λαός.
Έναν βαρύτατο λογαριασμό, συνέχισε, που είναι αποτέλεσμα των καθυστερήσεων, των παλινωδιών και της ανεπάρκειας της κυβέρνησης και βεβαίως ένας λογαριασμός που είναι αποκλειστική ιδιοκτησία του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.
Το πολιτικό συμβούλιο, σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, ανέδειξε όλα αυτά τα επώδυνα σημεία και επισήμανε ότι η ΝΔ δεν τα υιοθετεί αλλά αντίθετα τα κατακρίνει.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ παραμένει απαρέγκλιτα σταθερή στην ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.