ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

Ευ. Μεϊμαράκης: Θα εξαντλήσω όλα τα περιθώρια – Δραπετεύει ο Τσίπρας

meimarakis3Την ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας για την επερχόμενη εκλογική μάχη εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τονίζοντας ωστόσο ότι το κόμμα του θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ώστε οι εκλογές να είναι η τελευταία λύση και εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.
Σε συνέντευξή του μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα λάβει και θα αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή, έχοντας ως στόχο να βρεθεί λύση από την παρούσα Βουλή, έστω και με κάποια ανοχή κάποιων κομμάτων, ενώ θα αφιερώσει αρκετό χρόνο για το τί θα γίνει μετά τις εκλογές.
Ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τον κ. Θεοδωράκη και την κ. Γεννηματά, ενώ την Παρασκευή το πρωί θα συγκληθούν τα όργανα της Νέας Δημοκρατίας για να συζητηθεί η κατάσταση. Αμέσως μετά, όπως εξήγησε, θα φτιάξει έναν κατάλογο συνάντησης με τους υπόλοιπους αρχηγούς. Δεν απέκλεισε να συναντηθεί και με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ενώ είπε ότι θα έχει σίγουρα συνάντηση με τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Π. Λαφαζάνη. Ερωτηματικό είναι, όπως επισήμανε, αν θα έχει συνάντηση με τον κ. Καμμένο, σημειώνοντας ότι δεν ξέρει αν θα είναι και στην επόμενη Βουλή.
“Είναι πολύ πιθανό από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής και τους νομιμοποίησε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και συμπορεύτηκε μαζί τους σε πάρα πολλές εκλογικές μάχες και έφοσον εκφράζουν ένα κομμάτι του ελληνικού λαού είναι πολύ πιθανό και θα το συζητήσω και με τα όργανα, αν θα έχω μια συνάντηση ή όχι με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής”, ανέφερε.
Ο κ. Μεϊμαράκης προέβλεψε, πάντως, ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλοές. “Εμείς χωρίς να φοβόμαστε τις εκλογές και χωρίς να τις επιδιώκουμε κιόλας, είμαστε πανέτοιμοι, αλλά θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε οι εκλογές να είναι η τελευταία λύση”, σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “H ΝΔ συμπαγής, ενωμένη, έτοιμη θα διεκδικήσει την πρώτη θέση και πιστεύω ότι θα την πάρει”.
Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι το κόμμα του θα πάει στις εκλογές “με το αφήγημα της συνέπειας, της σταθερότητας, της σοβαρότητας και της προσπάθειας εξεύρεσης πάντα λύσης μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας” και ότι θα ζητήσει από τους πολίτες “να πουν όχι στην αστάθεια, στην ακυβερνησία, στην ασυνέπεια, στην απειρία, στην ανεπάρκεια, στην ανικανότητα”.
Σφοδρά πυρά κατά του Αλ. Τσίπρα
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε δρίμεια επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι “παραιτείται για έναν λόγο που θα μπορούσε να τον είχε λύσει στο συνέδριό του” και κάνοντας λόγο για τυχοδιωκτική πολιτικά κίνηση.
“Ο κ. Τσίπρας στην ουσία δραπετεύει, προσπαθεί να ξεφύγει από τα προβλήματα, το φάντασμα Λαφαζάνη πλανάται μέσα του, έχει τρομερές ενοχές ως δήθεν παλιός αριστερός”, είπε.
Χρησιμοποίησε μάλιστα και σκληρούς χαρακτηρισμούς, λέγοντας:
“Δεν είναι στάση πολιτικά σωστή, ηθική, έντιμη, σοβαρή απέναντι στους εταίρους να περιμένεις να ψηφίσουν τα κοινοβούλια, να περιμένεις να γίνει η εκταμίευση και αμέσως μετά να πηγαίνεις σε εκλογές παραιτούμενος όχι για κάποιο σοβαρό λόγο αλλά για λόγο τον οποίο πολλοί λένε ότι είναι εσωκομματικός αλλά για λόγο ο οποίος μπορούσε να είχε λυθεί σε ένα έκτακτο συνέδριο ή στην κεντρική επιτροπή όπως είχε συζητηθεί και είχε πει. Και τότε ψέμματα είπε. Είναι λίγο ψευτράκος σε αυτά. Παραμένει συμπαθής, παραμένει γλυκύς, αλλά είναι πονηρούς, ψευτράκος, τακτικιστής και όλα τα σχετικά”.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.