ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

«Κίνημα» εντός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά των πρόωρων εκλογών

bouli4Αντιδράσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκαλεί η διαφαινόμενη πρόθεση του Μαξίμου να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές μετά την ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή.
Στο ΠΑΣΟΚ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος τάραξε ήδη τα νερά με την επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Ο βουλευτής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τη συμφωνία την Πέμπτη, εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης.
Ο κ. Γρηγοράκος ζητεί να μην δώσει το ΠΑΣΟΚ «εν λευκώ υποταγή» στον Αλέξη Τσίπρα και να συρθεί σε εκλογές χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του και να έχει θέσει το πολιτικό πλαίσιο για τη συμφωνία, αλλά και για την επόμενη ημέρα είτε είναι εκλογική είτε όχι.
Αλλά και στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επικρατεί ανάλογο κλίμα. Ο πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναμένεται να συγκαλέσει την ΚΟ της ΝΔ προτού έρθει στη Βουλή η συμφωνία, όπου θα θέσει τους δικούς του όρους για να υπάρξει η τρίτη συνεχόμενη στήριξη της ΝΔ στα μέτρα της κυβέρνησης.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τρίτης, βασικό ζητούμενο είναι η δημόσια δέσμευση Τσίπρα ότι δεν εκπονεί σενάρια πρόωρων εκλογών, και αυτό όχι γιατί στην Συγγρού εκτιμούν ότι δεν θα γίνουν τελικά εκλογές, αλλά για να είναι πολιτικά εκτεθειμένος ο πρωθυπουργός αν προχωρήσει σε πρόωρο στήσιμο κάλπης.
Πάντως, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εκλογολογία που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες ούτε ωφέλιμη είναι, ούτε στην πραγματικότητα ανταποκρίνεται.
«Στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς, αλλά και η επόμενη ημέρα, με πρώτο και βασικό στόχο την υλοποίηση της δέσμευσης της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, σχετικά με το χρέος.
» Σκέψη για εκλογές δεν υπάρχει» κατέληξε.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.