ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

Οι αγρότες της Πελοποννήσου νιώθουν προδομένοι και εξαπατημένοι

Στην Τρίπολη στις 10/08/2015 συνεδρίασε η συντονιστική επιτροπή των ανεξάρτητων μπλόκων Πελοποννήσου με την συμμετοχή εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων και άλλων αγροτικών φορέων, με σκοπό να εξετάσουν την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στον αγροτικό τομέα.
 
Μετά από πολύωρη συζήτηση και λαμβάνοντας υπόψην όλες τις εξαγγελίες τις κυβέρνησης και των θεσμών για όλα τα θέματα που απασχολούν των αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο κατέληξαν στις παρακάτω θέσεις-προτάσεις.
 
Φορολογία:
 
Φορολογία από 7% (οσο ο μέσος όρος της Ε.Ε.) από το πρώτο ευρώ για εισόδημα έως 15.000 ευρώ, εξαιρώντας τα οικογενειακά μεροκάματα και τις εκροές προς δάνεια των αγροτικών επιχειρήσεων. Διαμόρφωση του συντελεστή προς τα πάνω για μεγαλύτερα εισοδήματα.
Όχι στη φορολόγηση των επιδοτήσεων έως 12.000 ευρώ.
 
Ασφαλιστικό:
 
Βασική εισφορά στα σημερινά δεδομένα ανά κατηγορία και κλιμακωτή επιβάρυνση  πάνω από τις 12.000 ευρώ καθαρό εισόδημα.
 
Κόστος παραγωγής – Ηλεκτρικό ρεύμα:
 
Μείωση του κόστους παραγωγής και μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος με βάσει τις εξαγγελίες του κυβερνητικού προγράμματος.
 
Ο.Σ.Δ.Ε:
 
Ανοιχτό σύστημα προς όλους τους αγρότες και δικαίωμα στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και σε ιδιώτες για την εφαρμογή του προγράμματος Ο.Σ.Δ.Ε.
 
Χρήση γης:
 
Φορολογικά κίνητρα για την αγορά γης από τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με ανάλογες ελαφρύνσεις και για τους πωλητές.   
 
Εξόφληση των τιμολογίων εντός δυο μηνών (ακλουθώντας την ευρωπαϊκή οδηγία)
 
Οι αγρότες τις Πελοποννήσου τονίζουν: «Νιώθουμε για άλλη μια φορά ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ καιΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ και βλέποντας την ολοκληρωτική καταστροφή του επαγγέλματος μας, δηλώνουμεΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ και ετοιμαζόμαστε για κάθε μορφής ΑΓΩΝΑ».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.