ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

απεργία

Στο γυψο η Ελλαδα από τις απεργιες...

Παραλύουν τα πάντα την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και στην εργασιακή εφεδρεία. Τόσο ο δημόσιος όσο και μερίδα του ιδιωτικού τομέα αναμένεται να κατεβάσουν ρολά, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί (σχεδόν) τίποτα.
Από την κινητοποίηση αυτή, σοβαρά προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στα λιμάνια, καθώς οι εργαζόμενοι τόσο στα εμπορικά λιμάνια, όσο και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.
Όσοι πετάξουν με αεροπλάνο τώρα, θα έρθουν αντιμέτωποι με ματαιώσεις αλλά και τροποποιήσεις πτήσεων, καθώς απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. Ήδη μάλιστα η Ολυμπιακή και η Aegean έχουν ανακοινώσει ματαιώσεις και τροποποιήσεις, καθώς από τα μεσάνυχτα της Τρίτης ουσιαστικά κλείνει ο ελληνικός εναέριος χώρος.
Την ίδια στιγμή, με προσωπικό ασφαλείας αναμένεται να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Προβλήματα θα υπάρξουν και στις μετακινήσεις στην Αθήνα αλλά και στην χώρα, αφού Τετάρτη δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ αλλά και ο Προαστιακός. Το ΜΕΤΡΟ είναι το μόνο μέσο που θα κινηθεί κανονικά ενώ τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ και τα τρόλεϋ από τις 8.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 10.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα, καθώς θα υπάρχουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως το πρωί και από το απόγευμα ως την λήξη.
Την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις αποφάσισαν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές που διαμαρτύρονται για την κατάσταση η οποία επικρατεί στην εκπαίδευση "με τα χιλιάδες κενά και τις ελλείψεις βιβλίων". Ετσι, ακόμα και τα λίγα σχολεία που παρέμεναν ανοιχτά και δεν είχαν καταλήψεις, το πιθανότερο είναι να μην λειτουργήσουν την Τετάρτη.
Λουκέτο βάζουν όμως και τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, καθώς οι καθηγητές Ανώτατων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης αντιτίθενται και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση που ήδη από την Δευτέρα έχουν καταλάβει όλα τα δημοτικά γκαράζ και τους ΧΥΤΑ. Ρολά κατεβάζουν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι εφορίες, οι ΟΤΑ, και οι ΔΕΚΟ.
Την συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν και οι δικηγόροι, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης τα οποία πλήττουν το σύνολο των πολιτών, ενώ σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισαν να προχωρήσουν και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων).
Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΣΕ στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα κάνει το ΠΑΜΕ στις 10:30 στην πλατεία Ομονοίας, με αποτέλεσμα να αναμένεται κόλαση στους δρόμους...

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.