ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσιες

Σκληραινει την κοντρα η ΠΟΕ -ΟΤΑ με τα σκουπιδια

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, μετά τη χρήση ιδιωτικών συνεργείων για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να μην βγουν σήμερα, Δευτέρα, τα απορριμματοφόρα των δήμων για να συλλέξουν τα σκουπίδια από ευαίσθητα σημεία, όπως τα νοσοκομεία, τα σχολεία και οι λαϊκές αγορές, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος τόνισε ότι η αποκομιδή από ιδιώτες γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους. «Απόδειξη ότι καθάριζαν την πλατεία Κολωνακίου» είπε. Έκκληση απηύθυνε ο Γ. Καμίνης για να επιστρέψει στην εργασία του το προσωπικό ασφαλείας.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, τις οποίες και θα περιφρουρούν. «Θα προχωρήσουμε σε κατάληψη δημοτικών γκαράζ και κτιρίων, προκειμένου να μας ακούσει κάποιος».
Ο κ. Μπαλασόπουλος επανέλαβε πως μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι τα επείγοντα δρομολόγια εξυπηρετούνται από τους ιδιώτες, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ακυρώνουν την αποκομιδή σκουπιδιών από νοσοκομεία, λαϊκές αγορές και σχολεία.
Ο κ.Μπαλασόπουλος τόνισε, επίσης, ότι το κόστος για το κράτος είναι τέσσερις με πέντε φορές επάνω εάν η αποκομιδή σκουπιδιών συνεχίζει να γίνεται από ιδιώτες. «Αυτό το προσυπογράφει και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης» είπε.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ ανέφερε, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε απόγνωση. «Κάποιοι πήραν εκκαθαριστικό μέχρι και ένα ευρώ. Πώς αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώσουν 160-170 ευρώ για έκτακτη εισφορά;».
Στις 9 το πρωί της Δευτέρας εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συγκεντρωθούν έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, την ώρα που θα συζητείται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας.
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ - ΟΤΑ καλεί τα μέλη της «να πάρουν πρόσθετα απεργιακά μέτρα, να συγκροτήσουν απεργιακές φρουρές παντού για να οδηγήσουν σε πλήρη παράλυση τον απεργοσπαστικό μηχανισμό των ιδιωτών και ταυτόχρονα θα θέσουν εκτός λειτουργίας όλες της υπηρεσίες των ΟΤΑ».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.