ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Η συμφωνια του Ιουλιου δεν εβαλε τελος στο πατο του βαρελιου

Τη σημαντικότητα της άμεσης επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, επισήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επισήμανε ότι η αναθεώρηση της συμφωνίας του Ιουλίου εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους και απαιτεί προσοχή.
Ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του επισήμανε πως "η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εκτός από το όποιο “κούρεμα”, προϋποθέτει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μεγάλα και συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα. Γι’ αυτό και απαιτείται, άμεσα, η επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας. Ώστε να “πάρει μπροστά” και να αρχίσουν να μειώνονται τα ελλείμματα. Ώστε να μπούμε σε τροχιά βιώσιμης λύσης των προβλημάτων μας, στο πλαίσιο, πάντα, της Ευρωζώνης». Πεποιήθηση που υποστηρίζει -όπως είπε- σταθερά και θα επαναλάβει στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Kόμματος.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι η από την 'Εκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους προέκυψε ότι "πρόσφατη συμφωνία του Ιουλίου δεν έβαλε “πάτο στο βαρέλι” και επίσημανε ότι η αναθεώρησή της απαιτεί προσοχή "γιατί εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη σταθερότητα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας Οικονομίας". "Κινδύνους για τις αντοχές και τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και την αναγκαία επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να υπάρξει το μεγάλο ζητούμενο -δηλαδή ρευστότητα- και να μην πληγούν περισσότερο οι συνταξιούχοι μας· κινδύνους για τον εθελοντικό χαρακτήρα της συμμετοχής των ιδιωτών. Ώστε να μην “πυροδοτηθούν” άλλες δυσάρεστες εξελίξεις, όπως η μετάδοση της κρίσης σε ολόκληρη την Ευρωζώνη· κινδύνους για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας, για όσο διάστημα -και αυτό εκτιμάται, δυστυχώς πλέον, ότι θα είναι πολύ μεγάλο- η χώρα θα μείνει εκτός αγορών. Κινδύνους, τέλος, για τον οικονομικό έλεγχο της χώρας και την επιβολή βαρύτερης και παρατεταμένης λιτότητας στην Ελληνική Κοινωνία. Μία κοινωνία που έχει φθάσει στα όρια ανοχής και αντοχής της", όπως διευρκίνισε.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.