ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Πολυνομοσχεδιο με διαγραφη και απειλες

«Πέρασε» από τη βουλή το Πολυνομοσχέδιο !!Με μια απώλεια για την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αυτή της Λούκας Κατσέλη, ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης.
Συνεπώς το πολυνομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων.
Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι 154 ΝΑΙ και 144 ΟΧΙ. Εψήφισαν 298 βουλευτές. Για το επίμαχο άρθρο 37 του Πολυνομοσχεδίου, ΝΑΙ εψήφισαν 153 βουλευτές και όχι 145 βουλευτές.
Τα άρθρα 15, 18, 21, 26, ψηφίστηκαν με διευρυμένη πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ , ΝΔ).
Η καταψήφιση του άρθρου 37 από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό κ. Λούκα Κατσέλη, οδήγησε στη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Νωρίτερα, την απόφασή της να μην ψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου για τις συλλογικές συμβάσεις ανακοίνωσε μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη.
Το πρωί η κ. Κατσέλη, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος επιχείρησε να την μεταπείσει χωρίς όμως επιτυχία ενώ και το απόγευμα ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προσπάθησε να της αλλάξει γνώμη, χωρίς επιτυχία από ότι αποδείχθηκε.
Βάσω . Παπανδρέου: "Ψηφίζω τελευταία φορά"
«Να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες» από την επαύριον της Συνόδου Κορυφής της προσεχούς Κυριακής, ζήτησε η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Βάσω Παπανδρέου δηλώνοντας σε δραματικούς τόνους στην Βουλή ότι «δεν πάει άλλο».
«Η κοινωνία είναι σε απόγνωση και η χώρα καταρρέει», τόνισε διευκρινίζοντας πάντως ότι θα ψηφίσει το άρθρο 37 για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις: «Ψηφίζω και έχω συνειδησιακό πρόβλημα όπως πάρα πολλοί άλλοι βουλευτές», είπε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας ότι «είναι η τελευταία φορά»!
Αποκάλυψε ωστόσο ότι είχε αποφασίσει να καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο, αν και επί της αρχής στήριξε το πολυνομοσχέδιο: «Ψήφισα κατ'Α αρχήν και είχα αποφασίσει να μην ψηφίσω το 37 ως μια συμβολική κίνηση ότι πέρα από τις κόκκινες γραμμές της τρόικας υπάρχουν και οι δικές μας κόκκινες γραμμές».
Όπως όμως εξήγησε, προηγήθηκε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου μετά από δική του πρωτοβουλία, όπου της εκτέθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης.
«Με διαβεβαίωσε ότι ακόμη και ένα άρθρο αν δεν ψηφιστεί, δεν θα δοθεί η έκτη δόση», είπε η κυρία Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι ο Πρωθυπουργός της ζήτησε «να του δοθεί η δυνατότητα να διαπραγματευθεί με καλύτερες όρους» στην κρίσιμη σύνοδο της Κυριακής. «Δεν μπορώ να αναλάβω αυτή την ευθύνη να μην δοθεί η δόση», είπε η πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ αν και τάχθηκε κατά του πολυνομοσχεδίου λέγοντας ότι βρίσκεται στην κατεύθυνση της άγριας λιτότητας εις βάρος των συνήθων υπόπτων και ότι θα επιτείνει την ανεργία, επισημαίνοντας ότι «η αποτυχία στην επίτευξη των στόχων του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου πέρα από τις αδυναμίες μας ήταν αναμενόμενη».
«Είχα προειδοποιήσει ότι το μίγμα της ακολουθούμενης πολιτικής θα οδηγούσε στην αύξηση του χρέους και στην μη επίτευξη των στόχων», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται η «άμεση αφύπνιση όλων μας», καλώντας τους βουλευτές «να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων πέρα από προσωρινά κομματικά οφέλη»: «Η κοινωνία έχει καταδικάσει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα. Δεν θα υπάρχουν καλοί και κακοί πολιτικοί», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «αυτός θα είναι μεγαλύτερο πολιτικός εφιάλτης μετά το '67»!

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.