ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ο Ζακ Ντελορ ζηταν αν σωθει η Ελλαδα..

«To προαπαιτούμενο είναι να σώσουμε τον Έλληνα στρατιώτη γιατί έτσι θα σώσουμε το ευρώ», υπογραμμίζει ο Ζακ Ντελορ μιλώντας στη LeMonde. Κατηγορεί παράλληλα Μέρκελ και Σαρκοζί, ονομάζοντάς τους ΜΕΡΚΕΖΙ, ότι φέρονται σαν να μπλοφάρουν σε πόκερ, «τζογάροντας» όπου μπορούν.
Τον Ιούλιο πήραν μια απόφαση θετική, μα πριν καν την υλοποιήσουν πέρασαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ θα έπρεπε να είχαν κάνει το παν για άμεση σύγκλιση των εθνικών κοινοβουλίων,ώστε να ισχύσει από τον Αύγουστο.
Ανεύθυνος ο τρόπος των ιδιωτικοποιήσεων
Σχετικά με τις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο Ζακ Ντελόρ εξανίσταται: «Ποιός δεν γνωρίζει τους άρπαγες της αγοράς; Πώς θέλετε μια χώρα που βρίσκεται σε δεινή θέση να διαπραγματευτεί σωστά τις ιδιωτικοποιήσεις της;
Θα έπρεπε οι δημόσιες επιχειρήσεις να είχαν ενταχθεί σε μια υποδομή, να είχαν αποτιμηθεί σε μια λογική τιμή, να είχαν δοθεί τα χρήματα στους Έλληνες και ύστερα από τη σταθεροποίηση των περιουσιακών στοιχείων να πουληθούν την κατάλληλη στιγμή. Αυτό επιβάλλει η λογική», λέει ο Ζακ Ντελόρ.
Για τον Νικολά Σαρκοζί πάντως η λογική και το προαπαιτούμενο αυτών των ωρών είναι η σωτηρία του τριπλού Α που απειλείται από τη Δαμόκλειο σπάθη της Μoody'Αs.
«Παίζεται το πεπρωμένο μας αυτές μέρες», ομολόγησε χθες, εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Κυριακής, όταν τα χρηματιστήρια θα είναι κλειστά, δείγμα της ταραχής των καιρών.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.