ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσιες

Η Ελλαδα κατεβαζει ρολα για ενα 48ωρο

Παραλύει για δύο 24ωρα η χώρα καθώς την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν θα λειτουργεί σχεδόν τίποτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Τα καταστήματα κατεβάζουν ρολά, ταξί, αεροπλάνα και τρένα ακινητοποιούνται, ενώ στάσεις εργασίας θα κάνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς κάτω από την 48ωρη απεργιακή ομπρέλα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συσπειρώνεται σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων της χώρας.
Προβλήματα στις συγκοινωνίες
Σε στάσεις εργασίας αποφάσισαν να προβούν οι εργαζόμενοι στα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς στις επόμενες δύο μέρες. Συγκεκριμένα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη δεν θα κινηθούν από τις 05:00 έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Στάση εργασίας έχει και το Μετρό, τα δρομολόγια του οποίου θα ξεκινήσουν και τις δύο μέρες μετά τις 09:00 το πρωί, ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θα κατέβουν στο κέντρο για τα συλλαλητήρια, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα κάνουν την Τετάρτη στάση εργασίας από τις 05:00 ως τις 10:00 και από τις 18:00 ως τη λήξη της βάρδιας και την Πέμπτη, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09:00 το πρωί.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι στο τραμ την Τετάρτη θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 08:00 το πρωί και από τις 20:00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη θα έχουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 08:00 το πρωί.
Καμία προγραμματισμένη πτήση της Ολυμπιακής και της Aegean δεν θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες 48 ώρες, ενώ στάση εργασίας (και ποχι 24ωρη απεργία όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί) θα κάνουν τελικά οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορία, προκαλώντας πιθανά προβλήματα και στις πτήσεις άλλων εταιρειών. Συγκεκριμένα οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν 12ωρη στάση εργασίας από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης.
Χωρίς τρένα και Προαστιακό θα μείνει η χώρα από σήμερα Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη λόγω της τριήμερης απεργίας που προκήρυξαν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό.
Τέλος την Τετάρτη θα κάνουν 24ωρη απεργία και τα ταξί, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια έως και την Τετάρτη λόγω των απεργιών της ΠΝΟ και της ΠΕΜΕΝ.
Λουκέτο στα δημόσια σχολεία
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τετάρτη οι δάσκαλοι, ενώ την Τρίτη οι καθηγητές οργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς κτιρίων σε Περιφέρειες και Διευθύνσεις εκπαίδευσης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Επίσης, οι καθηγητές συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν ως τις 21 Οκτωβρίου όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.
Παραλύει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας
Και σήμερα Τρίτη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εφοριακοί με δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αλλά και οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για Τετάρτη και Πέμπτη. Το ίδιο διήμερο απεργούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ μέχρι και την Τετάρτη συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων.
Επίσης, χειρόφρενο αναμένεται να σηκώσουν την Τετάρτη τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.
Παράλληλα αρκετοί εμπορικοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα αναμένεται να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία και να κλείσουν τα καταστήματά τους. Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη και τα βενζινάδικα καθώς η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας – συλλαλητήρια

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.