ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις Π. Καμμένου – Το ΥΠΕΘΑ επιβεβαιώνει την αποδυνάμωση του στρατοπέδου

Επισήμως... σοκ για το στρατόπεδο της Καλαμάτας και με τη... βούλα του ΥΕΘΑ - Το κάνουν φυλάκιο!!! - Τι εξυπηρετεί αυτή η ενέργεια;Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά τα δηλώσεις του Υπουργού ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε ερώτηση του Βουλευτή Γιάννη Κουτσούκου για το κλείσιμο του 9ου Συντάγματος  Πεζικού.
Σε δήλωσή της Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη αναφέρει: 
Ο κ. Πάνος Καμμένος δημιουργεί με τις χθεσινές του δηλώσεις για το Ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού Καλαμάτας, αίσθημα απογοήτευσης και θλίψης στη Μεσσηνία καθώς και προβληματισμό στους πολίτες για τα κριτήρια με τα οποία αντιμετωπίζονται σοβαρά εθνικά και κοινωνικά ζητήματα από τους έχοντες την εξουσία και ασκούντες την πολιτική.
Οι απαξιωτικές τόσο για τους Μεσσήνιους πολίτες όσο και για τους υπηρετούντες οπλίτες και αξιωματικούς του 9ου Συντάγματος δηλώσεις του κ.Καμμένου, πρωτίστως δεν τιμούν  αυτή καθαυτή τη θέση ενός  Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Πατρίδας μας.
Δυστυχώς,  η μόνη  σκέψη που διακατέχει πλέον τους Μεσσήνιους πολίτες είναι ότι ασφαλώς δεν «κινδυνεύουν  από τον Ομέρ Βρυώνη», κινδυνεύουν, όμως, από   την πολιτική εμπάθεια του κ. Καμμένου.
Κατόπιν τούτων καλούμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας  να αναλογιστεί τα λόγια και τις πράξεις του  και να ανακαλέσει  άμεσα.
Τέλος, καλούμε τους φορείς της Μεσσηνίας αλλά και τους πολίτες  να τοποθετηθούν αξιώνοντας το σεβασμό που τους αρμόζει.
Επίσης, σε ανακοίνωσή της η  ΝΟΔΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που αφορούν στο κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας ως άκρως προσβλητικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η  ΝΟΔΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που αφορούν στο κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας ως άκρως προσβλητικές.
Αυτό που πρωτίστως χαρακτηρίζει τον κ. Καμμένο είναι η αδυναμία του να κρατήσει το λόγο του.» Επισημαίνεται στην ανακοίνωση
Στις 23 Μαρτίου 2015, ο ίδιος, παρουσία του ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, έλεγε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού το στρατόπεδο της Καλαμάτας παραμένει ανοιχτό. Μαϊος 2016: Κλείνουν επτά μεγάλα Κέντρα Εκπαίδευσης με πρώτο της Καλαμάτας.
Θέλοντας, όπως επανειλημμένα ισχυριζόταν, ο κ. Καμμένος να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ, που έκριναν παράνομες τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια δήλωνε ότι τα χρήματα θα βρεθούν από τις μειώσεις των εξοπλιστικών δαπανών. Αντ’ αυτού ψηφίζει ¨το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών των ενστόλων και επιπλέον μέτρα φοροεπιδρομής για όλους τους Έλληνες συμπεριλαμβανομένων και των ενστόλων.
Την επομένη ακριβώς ημέρα δηλώνει ότι θα ψάξει για ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου αφενός να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ, αφετέρου να μην ισχύσει το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών. Τα βρήκε! Θα κλείσει ή θα αδρανοποιήσει (sic) Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων με πρώτο και καλύτερο της Καλαμάτας ως το πλέον “άχρηστο”, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Καμμένο ότι το ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πόλη της Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή, ότι το ελληνικό κράτος στο πρόσφατο παρελθόν έχει δαπανήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του και ότι την παρούσα περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομίας της τοπικής κοινωνίας.
Ας καταλάβει ο κ. Καμμένος ότι όποιος προσπαθήσει να το κλείσει ή έστω να υποβαθμίσει το στρατόπεδο, θα μας βρει απέναντί του.»
Η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντωνία Μπούζα σε δήλωσή της αναφέρει:
«Με έκπληξη και απογοήτευση για το επίπεδο σχεδιασμού για μείζονα ζητήματα της πολιτικής ζωής στην πατρίδα μας, άκουσα τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου σχετικά με την τύχη του Στρατοπέδου Καλαμάτας.
Η σύνδεση των αποδοχών των στρατιωτικών και των ενστόλων γενικότερα με την παραμονή ή όχι στρατιωτικών μονάδων δημιουργεί μείζον ζήτημα εμφανούς παραπλάνησης και δημιουργίας εντυπώσεων, με ανίερο διχαστικό τρόπο που επιβάλλεται όλοι μας να καταδικάσουμε .
Δείχνει προς το στρατόπεδο Καλαμάτας ο κ. Υπουργός …κλείνοντας το μάτι δήθεν στους ένστολους πως παλεύει για τις αποδοχές τους.
Ο σχεδιασμός για την τύχη στρατιωτικών μονάδων, την ανάπτυξη ή συρρίκνωση άλλων πρέπει να εμπεριέχει κυρίαρχα το συμφέρον του τόπου και του στρατεύματος και να βασίζεται σε πλάνο που θα έχει εκπονηθεί για το σκοπό αυτό.
Η εμφανής απόφαση του γονάτου….του ότι κάτσει ….μόνο και μόνο για να φανούμε έξυπνοι με αναφορές στον …Ομέρ Βρυώνη, δεν αφορά τους νοήμονες Έλληνες που αγωνιούν πλέον ακόμη περισσότερο.
Οι Μεσσήνιοι ελπίζουν στην παραμονή του ιστορικού στρατοπέδου στην πόλη της Καλαμάτας και να μην ισχύσουν σχεδιασμοί και ανησυχητικά σενάρια περί άλλων χρήσεων.»
Ο πολιτευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης με αφορμή της δηλώσεις Καμμένου σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Με έκπληξη ακούσαμε από το Βήμα της Βουλής τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να μιλάει για κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας και προς αυτήν την κατέυθυνση ήταν και η ανακοίνωση του Υπουργείου που ακολούθησε. Δικαιολόγησε το κλείσιμο του στρατοπέδου ως ισοδύναμο μέτρο για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια, το οποίο η κυβέρνηςη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προςωπικά ο κ. Καμμένος ψήφιςε πριν λίγες μέρες.
Η κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ είχε ήδη καταβάλλει το μεγαλύτερο μέρος των μειώσεων των ειδικών μισθολογίων και μέσα στο 2016 θα είχε καταβληθεί το όλον ποσό αλλά δυςτυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου με την δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση που έκανε, δείγμα ανικανότητας, ασχετοσύνης και εθνικής προδοσίας, συμφώνησε και ψήφισε το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων πριν λίγες μέρες. Το κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας ως ισοδύναμο δήθεν μέτρο για τα ειδικά μισθολόγια δεν το θέλουν ούτε οι ίδιοι οι ένστολοι γιατί γνωρίζουν και τις επιχειρησιακές ανάγκες που εξυπηρετεί αυτό το στρατόπεδο αλλά και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για την ανακαίνιση του.
Όσον αφορά την άλλη διακαιολογία, ότι πλέον δεν κινδυνεύουμε από τον Ομέρ Βρυώνη, να του υπενθυμίσουμε του κ Καμμένου ότι επι Υπουργείας του οι Τούρκοι κάνουν καθημερινό “πάρτυ” στο Αιγαίο. Ο κ. Καμμένος μπορεί να μην ανησυχεί όμως γιατί γνωρίζει, ότι μετά τις πραγματικά εθνικής προδοσίας υπογραφές του στο να ξεπουληθεί η χώρα στους δανειστές για 99 χρόνια μέσω του υπερταμείου αλλά και να επιτηρεί το Αιγαίο Νατοϊκή δύναμη, δεν έχει τίποτα να προστατεύσει ως Υπουργός των Ενόπλων δυνάμεων αφού τίποτα δεν του ανήκει. Σύντομα θα έρθει η νέμεσις γι αυτές τις υπογραφές του.
Ασχολίαστο φυσικά μπορεί να αφήςει κανείς, ότι πέρυσι δήλωνε ο κ. Καμμένος από την Καλαμάτα παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας ότι το στρατόπεδο δεν θα κλείσει ενώ φέτος δηλώνει το αντίθετο. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι πάμπολλες τέτοιες αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του με κορυφαία αυτή για τον Φ.Π.Α. στα νηςιά, τον έχουν κατατάξει στο να διατηρεί επάξια πολιτικά τον τίτλο της “Εθνικής μας Κομανέτσι”.
Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Καμμένος είναι να κλείσει το στόμα του και να κλείσει τον κ. Καμμένο σπίτι, παραιτούμενος από την κυβέρνηση. Είναι η μόνη καλή υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει πλέον  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ για το καλό του τόπου.»
Τέλος, αργά το μεσημέρι, εκδόθηκε ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία φαίνεται πως επιβεβαιώνει τους αρχικούς φόβους και τη μεγάλη ανησυχία. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και στο πλαίσιο αυτής εξετάζεται ο εξορθολογισμός και ο τρόπος λειτουργίας στρατοπέδων σε όλη την Επικράτεια.
Όσον αφορά την Καλαμάτα, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό για τη λειτουργία του στρατοπέδου το ποσοστό στελέχωσης του θα μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό, ώστε να εξυπηρετεί ανάγκες φύλαξης. Θα ενισχυθεί επίσης η Αεροπορική Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, με την μετατροπή και την πλήρη εξέλιξή της σε Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.