ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

«Η παραχώρηση του ονόματος της Φέτας και των ελιών Καλαμάτας αποτελεί εκχώρηση εθνικών δικαιωμάτων»

feta_elies_1«Άλλη μια αποτυχία της Κυβέρνησης να προστατεύσει τα συμφέροντα του τόπου και συγκεκριμένα τη χρήση του ονόματος της φέτας και της ελιάς Καλαμάτας στο πλαίσιο της συμφωνίας ΣΟΕΣ μεταξύ της Ε.Ε. και της Ν. Αφρικής.» Αυτό τονίζει σε δελτίο τύπου η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Νατάσσα Κυριακοπούλου και αναφέρει:
«Την ώρα που οι υπόλοιπες χώρες-μέλη έθεταν υπό την απόλυτη προστασία 251 Π.Ο.Π. προϊόντα, για ακόμη μια φορά η εθνική διαπραγματευτική μας ομάδα δεν κατόρθωσε να βάλει σε καθεστώς προστασίας εμβληματικά αγροτικά προϊόντα της πατρίδας μας, αποδέχτηκε δηλαδή να επιτρέπεται στα υφιστάμενα τυριά της αγοράς της Νότιας Αφρικής η χρήση του όρου “φέτα Ν. Αφρικής”, δημιουργώντας κατ’ αυτό τον τρόπο προηγούμενο για μελλοντική χρήση όρων όπως φέτα Καναδά, φέτα Τουρκίας κ.ο.κ
Η παραχώρηση του ονόματος της Φέτας και των ελιών Καλαμάτας, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αποτελεί εκχώρηση εθνικών, οικονομικών και πολιτισμικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, υπονομεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας και σημαντικά χρηματικά ποσά που βασίζονται στη μοναδικότητα και την ελληνικότητα της Φέτας και των ελιών Καλαμάτας.
Πρόκειται κυριολεκτικά για μια πράξη που πλήττει την προοπτική προώθησης των πιο εξαγώγιμων προϊόντων μας στην παγκόσμια αγορά.
Αναμένουμε την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου στη σχετική ερώτηση που υπέβαλαν 16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.