ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Χιλιάδες χάπια για τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος έπιασε το ΣΔΟΕ

TO ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΤΟΥΡΑΣ...
Μπλόκο σε κοντέινερ γεμάτο με χιλιάδες οπιούχα χάπια συνολικής αξίας στη χονδρική 13.000.000 δολαρίων με τελικό προορισμό το Ισλαμικό Κράτος, έβαλαν τα λαγωνικά του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών DEA.
opiouxa xapiaΣε έρευνα του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και του κλιμακίου της αμερικανικής DEA στην Αθήνα βρέθηκε container με 26 εκατομμύρια οπιούχα χάπια με την εμπορική ονομασία Tramadol. Το container είχε φτάσει στον Πειραιά στις 10 Μαΐου από την Ινδία και ο τελικός του προορισμός ήταν εταιρεία στη Λιβύη που, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται με τζιχαντιστές του ISIS.
Το δηλωθέν φορτίο του container όπου βρέθηκαν τα χάπια ήταν πετσέτες και τραπεζομάντιλα. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να φύγει για τη Λιβύη. Αντίστοιχο φορτίο με χάπια, με αποστολέα την ίδια ινδική εταιρεία και προορισμό την ίδια παραλήπτρια εταιρεία στη Λιβύη, είχε κατασχεθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ντουμπάι.
Οπιούχα χάπια σαν τα Tramadol και τα Captagon, σύμφωνα με αναφορές, καταναλώνονται ευρέως από τους τζιχαντιστές του ISIS, καθώς τους δίνουν αυξημένες αντοχές. Ένα μεγάλο μέρος των χαπιών θα ριχνόταν στη μαύρη αγορά και το υπόλοιπο θα πήγαινε για χρήση των βομβιστών αυτοκτονίας καθώς η συγκεκριμένη ουσία έχει, όπως λένε οι ειδικοί, τη δυνατότητα να «αφαιρεί τη συνείδηση και το συναίσθημα». Κάνει τους χρήστες να νιώθουν ιδιαίτερη ευφορία, να μην κουράζονται, να μην κοιμούνται και να μην έχουν τον φόβο του θανάτου.Σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να μετατρέψει τους χρήστες σε ιδιαίτερα βίαιους, ενώ η αρχική του χρήση ήταν για την αντιμετώπιση της κατάθλιψη

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.