ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

Αυξημένα μέτρα παίρνει η τροχαία στην Πελοπόννησο

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας, κατά τη θερινή περίοδο, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας, στο σύνολο του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Τα μέτρα αυτά, μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν:
Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, με περιπολικά και συμβατικά οχήματα.
Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε συνδυασμό με την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.
Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
Αυξημένα μέτρα τροχαίας, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων και πεζών, καθώς και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.).
Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ενώ θα πρέπει να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.
Όταν οδηγούμε, θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι :
Αλκοόλ και οδήγηση σκοτώνουν.
Ζώνη-κράνος-παιδιά στα παιδικά καθίσματα σώζουν ζωές.
Υπερβολική ταχύτητα- παραβίαση προτεραιότητας και σηματοδότη- κινητό κατά την οδήγηση οδηγούν σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα.
Σεβασμός στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.   

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.