ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Σήμερα Δευτέρα θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Mega, εκτός σημαντικού απροόπτου. Η πλευρά Βαρδινογιάννη έχει έτοιμο το ποσό και η πλευρά Μπόμπολα έχει επίσης συμφωνήσει για την καταβολή και του δικού της μεριδίου. Συνολικά θα μπουν στους λογαριασμούς περίπου 1.200.000 ευρώ για τη μισθοδοσία των εργαζομένων και για άλλες λειτουργικές ανάγκες που πρέπει άμεσα να καλυφθούν. Με τα χρήματα αυτά το κανάλι θα επανέλθει σε λειτουργία, μιας και οι απεργίες των εργαζομένων θα σταματήσουν.

Η απειλή να μετατραπούν τα δάνεια του Mega σε «κόκκινα» και να συμπαρασύρουν δάνεια συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ σε ΔΟΛ και Mega, με ενεχυριασμένες τις μετοχές της Τηλέτυπος, είναι γεγονός. Η απόφαση του ΔΣ για την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ στις τράπεζες έναντι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου των 22,7 εκατ. επισείει ποινικές ευθύνες στην περίπτωση που δεν τηρηθεί.

Λόγω της παρελκυστικής πολιτικής των μετόχων του καναλιού, υπάρχει σχεδόν απόλυτη δυσπιστία από τις τράπεζες, γι’ αυτό και απαιτούν να υπογραφεί «Μνημόνιο». Συγκεκριμένα, θέλουν να δεσμευτούν εγγράφως για τα χρήματα που θα βάλουν όχι μόνο οι παλαιοί μέτοχοι αλλά και εκείνοι που ενδιαφέρονται να μετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Σε σχέση με την προ δεκαημέρου δέσμευση του ΔΣ για καταβολή ποσού 3 εκατ. ευρώ, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε σεντ στους λογαριασμούς. Ο Θεοχάρης Φιλιπππόπουλος έχει δεσμευτεί πως θα βάλει 5 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα προέλθει, προφανώς, από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη και τον Πήγασο.

Εκτιμάται πως, παρά την περί του αντιθέτου δήλωση, ο Σταύρος Ψυχάρης και ο ΔΟΛ δεν θα λάβουν μέρος στη διαδικασία. Το κρίσιμο είναι να επέλθει συμφωνία με όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο κανάλι. Ένα σημείο τριβής είναι οι απαιτήσεις της Άνωσης (Πήγασος) από την Τηλέτυπος, που ανέρχονται σε 13 εκατ. ευρώ. Συμψηφίζοντας τον δωρεάν χρόνο των 5 εκατ. ευρώ που έχει λάβει η εταιρεία του Ομίλου Μπόμπολα, απομένει ένα ποσό 8 εκατ. ευρώ που πρέπει να πληρωθεί. Μέχρι στιγμής υπάρχει μια αρχική συμφωνία πως το ποσό αυτό θα πληρωθεί σε βάθος χρόνου με δόσεις, ξεκινώντας με την καταβολή 1 εκατ. ευρώ από την επόμενη χρονιά και με τη δέσμευση για καταβολή μεγαλύτερων ποσών αν το κανάλι έχει καλή πορεία.


About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.