ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

Καταψηφίστηκε με 156 ψήφους η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

 

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, την πρόταση δυσπιστίας υπερψήφισαν 143 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν 156. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές.
Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που υπέβαλλε εναντίον της κυβέρνησης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Η συζήτηση διήρκησε 34 ώρες, από τις μεγαλύτερες, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας. Την πρώτη ημέρα, η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα, την δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να λάβουν τον λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι ομιλητές.
Μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα) ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.
Ο (ανεξάρτητος πλέον) Ανδρέας Πάτσης δεν ψήφισε (ο μοναδικός) ενώ επιστολική ψήφο (μετράει κανονικά στη ψηφοφορία) μεταξύ άλλων έστειλαν οι Σαμαράς, Καραμανλής, Χατζηδάκης από τη ΝΔ, καθώς και αρκετοί βουλευτές (συνολικά 40) απ' όλα τα κόμματα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναρωτήθηκε: «Αν στην επιστολή που έστειλε ο κ. Ράμμος δεν υπήρχαν ονόματα, γιατί τα έχετε εσείς κ. Τσίπρα και όχι εγώ»; Αναλυτικά η ομιλία Μητσοτάκη.
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι βλαξ, ένοχος είναι για την εκτροπή με τις υποκλοπές», αναλυτικά όλη η ομιλία Τσίπρα.
Υπενθυμίζεται πως απουσίαζε από τη ψηφοφορία ο ανεξάρτητος, Ανδρέας Πάτσης.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.