ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

messinia

Αυξημένη το νέο έτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

 


Αυξημένη από χθες η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, παρά την παράταση της επιδότησης για άλλους τρεις μήνες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

Ανεβασμένη η λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης καθώς η κρατική επιδότηση στην αντλία παρότι παρατάθηκε, «ψαλιδίστηκε« κιόλας κατά περίπου 10 λεπτά.

Την ώρα που οι τελευταίες τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης δείχνουν μέση τιμή 1,126 ευρώ ανά λίτρο σε πανελλαδικό επίπεδο, στις διεθνείς αγορές το πετρέλαιο σκαρφάλωσε σε υψηλό τριών εβδομάδων μετά την απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει τους περιορισμούς κατά του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης ενίσχυσε τις ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων, με περαιτέρω στήριξη από τις περικοπές στην ενεργειακή παραγωγή των ΗΠΑ που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία. Το μπρεντ έφτασε στα 84,14 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό WTI στα 79,63 δολάρια. Και οι δύο δείκτες αναφοράς σημείωσαν το υψηλότερο επίπεδό τους από τις 5 Δεκεμβρίου.

Παράταση στην επιδότηση θέρμανσης

Παράταση έως την 31η Μαρτίου 2023 πήρε η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση ΓΔΟΥ 98/29.12.2022 σχετικά με την παράταση ισχύος της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 77/17-10-2022 (Β’5366) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη «Χορήγηση επιδότησης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης – Αντικατάσταση της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 76/13-10-2022 Κοινής Απόφασης (Β’ 5331) που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, παρατείνεται η επιδότηση για ένα τρίμηνο.

Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται στο ποσό των 0,12 € προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης. Με ΦΠΑ υπολογίζεται στα 15 λεπτά του ευρώ το λίτρο.

Παράλληλα, παράταση πήρε και η προθεσμία υποβολής αίτησης για το επίδομα θέρμανσης. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα MyΘέρμανση θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 13 Ιανουαρίου του 2023.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, η τροποποίηση γίνεται λόγω της ανάγκης χορήγησης επιδόματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL), φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνης), φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας (πέλετ) και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

Πηγή: newsbomb.gr 

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.