ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

ΚΝΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη δωρεάν σίτιση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

 


Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου έγινε επερώτηση για την περικοπή δικαιούχων δωρεάν σίτισης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,από τον εκλεγμένο Περιφέρειακό Σύμβουλο με την Λαϊκή συσπείρωση Νίκο Γόντικα.Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από την εκλεγμένη με τη Πανσπουδαστική Κ.Σ.,  Πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου της Νοσηλευτικής στην Τρίπολη Σκορδάκη Γιαννακοπούλου Φιλένια,όπου αναφέρθηκε συνολικά στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στην Τρίπολη και κάλεσε την Περιφέρεια να πάρει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των φοιτητών.
Πιο συγκεκριμένα
“Με την αλλαγή του χρόνου η κυβέρνηση και το Υπουργείο παιδείας φρόντισαν να κάνουν ένα δώρο στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Για άλλη μια χρονιά οι φοιτητές ερχόμαστε αντιμέτωποι με τεράστιες περικοπές δικαιούχων δωρεαν σίτισης(470 σε όλο το ΠΑΠΕΛ,100 στην Τρίπολη).Έχουν δημιουργήσει λίστες επιλαχόντων φοιτητών και μας βάζουν σε μια διαδικασία να ευχόμαστε να κοπούν από την σίτιση άλλοι συμφοιτητές μας προκειμένου να φάμε εμείς. Εδώ να προσθέσουμε ότι αποφάσισαν να μας στερήσουν το φαγητό σε περίοδο εξεταστικής. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, γνωρίζουμε καλά τη διαχρονική πολιτική υποχρηματοδότησης υποβάθμισης και υποστελέχωσης των δημόσιων πανεπιστημίων , την ακολουθούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις και την βιώνουμε καθημερινά. Το πρόβλημα με τη σίτιση έρχεται να προστεθεί στα ήδη αυξημένα προβλήματα που υπάρχουν. Στην πόλη συστεγάζονται 4 σχολές με εκατοντάδες εισακτέους κάθε χρόνο, αλλά δεν υπάρχει φοιτητική εστία και καμία μέριμνα για τη δημιουργία της. Είναι οξύμωρο, τη στιγμή που στην πόλη υπάρχουν τόσα κλειστά ξενοδοχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα για εστία ,αν δωθουν προτεραιότητα και χρήματα, οι φοιτητές από το πρώτο έτος να μπαίνουμε σε ένα διαρκή μαραθώνιο αναζήτησης σπιτιού με τα ενοίκια να έχουν εκτοξευτεί και να είναι απαγορευτικά, ειδικά συνδυαστικά και με την ακρίβεια σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορούν οι οικογένειές μας να ανταπεξέλθουν και πολλοί από εμάς αναγκαζόμαστε να παρατήσουμε τις σπουδές μας. Επιπλέον, όσον αφορά τη σχολή της Νοσηλευτικής, δεν υπάρχει ενιαίο κτίριο κάνουμε μαθήματα σε 4 διαφορετικές αίθουσες και τόπους και έχουμε γίνει πραγματικά ανθρώπινα μπαλάκια. Σαν να μην έφτανε αυτό , στην αρχή κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς ερχόμαστε αντιμέτωποι με ελλείψεις καθηγητών αλλά και με υπέρογκα ποσά που καλούμαστε να πληρώσουμε από την τσέπη μας, από τον απαραίτητο εξοπλισμό και μετακινήσεις στα πλαίσια μαθημάτων, μέχρι τα καθημερινά εισιτήρια του λεωφορείου προκειμένου να πάμε στα μαθήματά μας. Οι φοιτητές δεν αποτελούμε χαμένο κέρδος, ούτε είμαστε πελατεία. Είμαστε το μέλλον. Με τη σημερινή μας τοποθέτηση,ζητάμε από το περιφερειακό συμβούλιο να μας στηρίξει, παίρνοντας ουσιαστικά μέτρα για την ανακούφιση των φοιτητών.Ζητάμε :– Να υπάρξει άμεσα χρηματοδότηση από την περιφέρεια για να συντονιζόμαστε όλοι οι φοιτητές δωρεάν χωρίς κριτήρια και περιορισμούς.– Να επανέλθουν στις λίστες δωρεάν σίτισης όλοι οι επιλαχόντες φοιτητές.
– Να υπάρξει μέριμνα για τη δημιουργία εστίας ή τη μίσθωση κλειστού ξενοδοχείου,ώστε να στεγαζόμαστε οι φοιτητές που το έχουν ανάγκη χωρίς σδιτ για ενοίκια.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.