ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

οικονομία

Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις του επιδόματος θέρμανση

 


Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις του επιδόματος θέρμανσης, καθώς αύριο, Παρασκευή, λήγει η προθεσμία των αιτήσεων, μετά τη παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών τον Δεκέμβριο.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έως χθες είχαν γίνει  1.220.811 αιτήσεις. Oι καταναλωτές  που έχουν κάνει λάθος στην αίτηση τους θα πρέπει να προχωρήσουν σε νέο αίτημα, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης.

H υποβολή αίτησης

1) Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
2) Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
3) Επιλέγω είδος καυσίμου
4) Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος
5) Επιλέγω οικισμό
6) Συμπληρώνω τα τμ της κατοικίας
7) Συμπληρώνω  τον IBAN στο myAADE

Τα καύσιμα που επιδοτούνται

Τα καύσιμα που επιδοτούνται είναι το πετρέλαιο, το φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη), το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα, η βιομάζα (πέλετ)  ακόμα και η θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης. Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8. Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε έναν από τους Δήμους Σερρών, Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου ή Μεγαλόπολης.

Οι επόμενες πληρωμές
  • Έως την 28η Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2023.
  • Έως την 28η Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2023.
  • Ειδικά για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται έως την 31η Μαΐου 2023 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1.10.2022 έως 31.03.2023 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2023 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 15η Ιουνίου 2023.

Το πετρέλαιο θέρμανσης «τσίμπησε»

Αντιμέτωποι με τσιμπημένες τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης έρχονται οι καταναλωτές, μετά την κατάργηση της επιδότησης των 3,75 λεπτών το λίτρο από τα διυλιστήρια και τη μείωση της κρατικής επιδότησης από τα 25 στα 15 λεπτά το λίτρο μαζί με τον ΦΠΑ.

Η επιβάρυνση στη λιανική τιμή είναι περίπου στα 11 λεπτά του ευρώ, καθώς στις 31/12 η τιμή ήταν στο 1,13€/λίτρο ενώ σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκεται στα 1,246€/λίτρο. Έτσι, σε σχέση με το τέλος της χρονιάς, για 1.000 λίτρα πετρελαίου, το κόστος έχει αυξηθεί περίπου κατά 110 ευρώ.

πηγη moneyreview.gr

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.