ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

messinia

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ SIMAIANEWS ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 


Η χρονιά που αποχαιρετήσαμε άφησε πίσω της μια πικρή γεύση, καθώς ήταν γεμάτη με σκάνδαλα, ανατροπές, προκλήσεις και σοβαρά προβλήματα, κάποια με παγκόσμια απήχηση.

Το αιματηρό αποτύπωμα του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου ξυπνά άγριες μνήμες που η ευρωπαϊκή ήπειρος ήλπιζε να μην ξαναδεί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι κλυδωνισμοί στα θεμέλια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ξέσπασμα του σκανδάλου διαφθοράς QatarGate, εν μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ.

Η παγκόσμια και η ελληνική οικονομία βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το «τέρας» του πληθωρισμού. Το ισχυρό πλήγμα ήταν για τους πιο ευάλωτους, ενώ ένα άλλο εξίσου τρομακτικό «τέρας» έδειξε τα δόντια του, η  ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία.

Η αβεβαιότητα για το μέλλον των επομένων γενεών βρίσκει στο επίκεντρό της την κλιματική αλλαγή, καθώς ο πλανήτης «ζορίζεται» από τη συνεχή αύξηση της μέσης θερμοκρασίας με τους επιστήμονες να περιγράφουν ένα δυστοπικό μέλλον.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να απειλεί ενώ τους τελευταίους μήνες η επέλαση των ιώσεων και ειδικά της γρίπης αποτελούν  υγειονομικές «βόμβες» για το… ταλαίπωρο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι δεκάδες γυναικοκτονίες και τα σκάνδαλα περί παιδικής κακοποίησης που βρέθηκαν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κλονίζοντας την ελληνική κοινωνία και θέτοντας σοβαρά ζητήματα εμπιστοσύνης.

Το 2022 ήταν μια χρονιά σημαντικών αλλαγών και γεγονότων, με διαφορετική αρχή και διαφορετικό φινάλε σε πανελλήνιο επίπεδο. Για τον τόπο μας οι εξελίξεις πολλές, επίσης σημαντικές όπως και οι προοπτικές του.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.