ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Οι κάλπες της άνοιξης, η ημερομηνία και οι τελικές αποφάσεος για τα ψηφοδέλτια

 


Στο… καλημέρα του εκλογικού 2023, κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης λαμβάνουν θέσεις πολιτικής μάχης, με τους μηχανισμούς να ανεβάζουν σταδιακά στροφές και τις διεργασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων να ολοκληρώνονται, με το βλέμμα στραμμένο στα… αποκαλυπτήρια, από την πλευρά του πρωθυπουργού, της ημερομηνίας που θα στηθεί η πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επέστρεψε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του στα Χανιά, μπορεί να μην ανοίγει τα… χαρτιά του όσον αφορά στο momentum των εκλογικών εξελίξεων, ωστόσο ένα… σύντομο πηγαδάκι ανάμεσα στον ίδιο και τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής των καθιερωμένων ευχών στο Προεδρικό Μέγαρο, στρέφει την…πυξίδα στον δεύτερο μήνα της Άνοιξης…

“Μετά τον Απρίλιο, όλα είναι ανοιχτά”, φέρεται να απάντησε ο πρωθυπουργός, στην ερώτηση του κ. Κουτσούμπα για την ημερομηνία των εκλογών. “Μία εβδομάδα πριν, μία εβδομάδα μετά τι σημασία έχει; Αφού εσείς είστε έτοιμοι, όπως λέτε”, πρόσθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας ότι οι πιθανότερες (μέχρι αποδείξεως του εναντίου) Κυριακές είναι αυτές της 2ας ή της 9ης Απριλίου.

Σε συζήτηση, πάντως, με δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός έσπευσε να αποσυνδέσει τις εκλογές από την εξαγγελία για νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό την 1η Απριλίου. “Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν έχει σχέση με τις εκλογές. Θέλω να το αποσαφηνίσω. Η επιλογή να έρθει έναν μήνα νωρίτερα ενέχει το στοιχείο ότι τον Απρίλιο αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο”, ανέφερε.

Με αφορμή, στο μεταξύ, το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο έτος, αυτό που γίνεται εμφανές είναι ότι Μέγαρο Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία θα προτάξουν τους επόμενους μήνες το κοινωνικό πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής, πάντα υπό το πρίσμα της δημοσιονομικής ισορροπίας. “Από την 1η του μήνα οι συνταξιούχοι θα δουν, μετά από πολλά χρόνια, αυξήσεις στις συντάξεις τους. Οι γιατροί του ΕΣΥ θα δουν αυξήσεις στις απολαβές τους. Και πλέον όλοι οι Έλληνες θα ανακουφιστούν από την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Από τον Φεβρουάριο, επίσης, η πολιτεία θα καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των βασικών εξόδων των νοικοκυριών…Έχω το εθνικό χρέος να διαφυλάξω και τη δημοσιονομική σταθερότητα. Για αυτό, παρόλο που το 2023 είναι μία εκλογική χρονιά, δεν πρόκειται να παρασυρθώ σε πλειοδοσία υποσχέσεων. Ούτε και θα μοιράσω χρήματα που δεν υπάρχουν”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.