ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Λογαριασμοί ρεύματος: Μέτριες μειώσεις από τους παρόχους για τον Φεβρουάριο

 


Ανακοινώνονται οι ανταγωνιστικές χρεώσεις

Τεράστια μείωση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Η πτώση σε σχέση με τα ισχύοντα τιμολόγια για τα νοικοκυριά αγγίζει το 60%.

Πιο συγκεκριμένα η ανταγωνιστική χρέωση για τις οικιακές καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες είναι στα 0,199 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Για τον Ιανουάριο το ίδιο τιμολόγιο είναι στα 0,489 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Για τις καταναλώσεις άνω των 500 κιλοβατωρων η ΔΕΗ ρίχνει το τιμολόγιο στα 0,211 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,501 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Οι άλλοι πάροχοι

Σταδιακά τις επόμενες ώρες αναμένεται να αναρτήσουν τους τιμοκαταλόγους ρεύματος και οι υπόλοιποι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι εκτιμήσεις θέλουν να ρίχνουν με τη σειρά τους τα τιμολόγια κάτω από τα επίπεδα των 0,199 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Οι επιδοτήσεις

Αξίζει να σημειωθεί πως με τέτοιο ύψος τιμών οι επιδοτήσεις του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης αναμένεται να είναι πολύ χαμηλές.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθορίζει το ύψος των ενισχύσεων προς τα νοικοκυριά με τρόπο ώστε η τελική τιμή της κιλοβατώρας να έχει ένα εύρος από 0,14 έως 0,16 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Εκτός, βέβαια, λένε οι εκτιμήσεις κι αν προχωρήσει σε μεγαλύτερη επιχορήγηση προκειμένου οι τελικές χρεώσεις να γυρίσουν δύο χρόνια πίσω στα επίπεδα της άνοιξης του 2021.

πηγη: in.gr

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.