ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

messinia

Επιμελητήριο Μεσσηνίας για την πορεία της επιχειρηματικότητας στο νομό


Συγκρατημένη αισιοδοξία προκαλούν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε σχέση με την πορεία της επιχειρηματικότητας στο νομό. Μπορεί οι νέες εγγραφές να είναι περισσότερες από τις διαγραφές, τα προβλήματα ωστόσο στον καιρό της κρίσης δεν λείπουν, με την ανάγκη στήριξης επιτακτική. Χαρακτηριστικά είναι όσα σημείωσε πα
ρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Σταύρος Στούπας. «Υπάρχουν προγράμματα που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα», είπε ο κ. Στούπας μιλώντας για τις 668 νέες εγγραφές επιχειρήσεων, κυρίως στην παροχή υπηρεσιών και τις 138 διαγραφές που σημειώθηκαν το 2022. 
Σε πρώτο πλάνο είναι εστίαση, τουρισμός, λιανικό εμπόριο και διαχείριση ακίνητης περιουσίας, με το Επιμελητήριο να ενισχύει όσο μπορεί τους επαγγελματίες με σεμινάρια. «Προσπαθούμε ενημερώνοντας τους επαγγελματίες και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και για τη διαχείριση. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα τους», είπε ο κ. Στούπας εκτιμώντας πως το 2023 στη Μεσσηνία λόγω του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού, θα είναι καλύτερο. Χαρακτηριστικά ήταν όσα ανέφερε και για τα νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ αλλά και την πλατφόρμα ηλεκτρονικών βιβλίων myDATA που μπήκε στη ζωή μας τα τελευταία δύο χρόνια. «Οι ανάγκες της επιχειρηματικότητας για να είναι κανείς ανταγωνιστικός, θέλουν να εξοικειωθεί κανείς και υπάρχουν κίνητρα για τους επαγγελματίες», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Σταύρος Στούπας.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.