ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλαμάτα

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΤΑΙ Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΜΠΙΡΜΠΙΤΑ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΕΚ. ΕΥΡΩ

DENDIAS ALEYRAS DHMARXOIΔΗΛΩΣΕΙΣ έκανε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας για την συμμετοχή του στην σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια. Είπε ότι με τα στοιχεία που ανέφερε ο υπουργός τα σοβαρά γεγονότα, όπως οι ληστείες έχουν περιοριστεί, αλλά παραμένει οξύ το πρόβλημα της μικροπαραβατικότητας. Όπως ανέφερε, σοβαρά προβλήματα με την μικροπαραβατικότητα έχουν τρεις Δήμοι, κατά πρώτο λόγο ο Δήμος Καλαμάτας, κατόπιν ο Δήμος Μεσσήνης και λίγα, κυρίως με μετανάστες, ο Δήμος Τριφυλίας.
Ευχαρίστησε τον υπουργό για την συμβολή της Αστυνομίας στην διάρκεια της «Λευκής Νύχτας», καθώς δεν παρουσιάστηκε ούτε μία κλοπή πορτοφολιού ούτε συνέβη κάποια διάρρηξη. Αυτό οφείλεται ότι αστυνομικοί με πολιτική περιβολή αστυνόμευσαν επίκαιρα σημεία του «συνωστισμού». Έθεσε στον Νίκο Δένδια το πρόβλημα των αθιγγάνων, τα οποία έχουν προκαλέσει αντιδράσεις των κατοίκων και ανέφερε για παράδειγμα την αποπομπή τους από κατοίκους του Άρι στο πανηγύρι που είχαν οργανώσει. Τέλος, τον ενημέρωσε για τις ενέργειες αποπομπής τους από την Αγία Τριάδα και την μετεγκατάστασή τους στην Μπιρμπίτα.
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Για τα αποτελέσματα από την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο δήμαρχος άρχισε από το Υπουργείο Εσωτερικών. Εκεί συναντήθηκε, ακόμα μια φορά, με τον Γ. Γ. Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, Άγγελο Συρίγο και συζήτησαν την αποβολή των τσιγγάνων από την Αγία Τριάδα και την εγκατάστασή τους στην «Μπιρμπίτα». Όπως είπε, η «Μπιρμπίτα» είναι ο μόνος αδειοδοτημένος χώρος και διαθέτει εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων για κατασκήνωση τσιγγάνων και εξήγησε ότι είναι καλύτερα από το δρόμο. Η περιοχή έχει νερό, προτίθεται να κτίσει εκκλησία και ιατρείο, ενώ είναι πρόθυμος να βάλει λεωφορείο που θα τους μεταφέρει στο κέντρο της πόλης. Παρά την διαφορετική εκτίμηση που έχει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει και είπε ότι έχει την σύμφωνη γνώμη του Άγγελου Συρίγου.
ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Στην συνάντηση που είχε με τον Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλο Γεωργιάδη, συζήτησαν τον καθαρισμό από την παρόχθια χλωρίδα του ποταμού Άρι, η οποία εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων και για την εκδήλωση πυρκαγιάς, πέρα από την αισθητική και όχι μόνον αναβάθμιση της περιοχής. Σύμφωνα με μελέτη, η δαπάνη ανέρχεται σε 200.000 ευρώ περίπου, καθώς χρειάζονται ειδικά μηχανήματα, και από τον Γ. Γ. ζήτησε να αποσταλεί κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας για την πιστοποίηση του προβλήματος. Κατόπιν θα υποβάλει φάκελο στο υπουργείο για οικονομική στήριξη, χωρίς να αποκλείει και συμμετοχή του Δήμου στην δαπάνη.
Στην συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Προγραμμάτων Leader και ΟΠΑΑΧ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρη Ιατρίδη, απέσπασε την υπόσχεση ότι θα επισπευθεί η εξέταση των φακέλων για διάφορα έργα, όπως είναι η ανάπλαση στην Άμφεια, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, και ο ποδηλατόδρομος στον Άγιο Φλώρο. Τέλος, ενημέρωσε ότι πρόκειται να γίνει επικαιροποίηση της παλιάς μελέτης για την κατασκευή μικρού φράγματος στον χείμαρρο «Ξερίλα», για αρδευτικούς σκοπούς.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.