ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΗ ΠΡΕΒΕΙΡΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Η Μαρία Μπεναρδή, η Ελληνοαυστραλή - με καταγωγή από την Καλαμάτα και τα Ψαρά - που έχει χαρακτηριστεί πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας, κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο στην Αυστραλία, με θέμα την ελληνική διατροφή.

Το νέο της βιβλίο εστιάζεται στη σοφία των αρχαίων Ελλήνων που ακόμα και σήμερα, όπως λέει η σεφ και συγγραφέας, μας διδάσκουν να μαγειρεύουμε σωστά, να ζούμε υγιεινά και περισσότερο.
Τίτλος του βιβλίου της,που κυκλοφορεί στην αγγλικήγλώσσα,είναι "Cooking and Eating yourself to better health - How the Wisdom of Ancient Greece Can Lead to a Longer Life".
H Μαρία Μπεναρδή εγκατέλειψε μια επιτυχημένη καριέρα στον οικονομικό τομέα (ως εξειδικευμένη λογίστρια - φοροτεχνικός) για να ασχοληθεί με το πάθος της: την αυθεντική μαγειρική της πατρίδας των γονιών της. 
Υποστηρίζει τη γνήσια, παραδοσιακή διατροφή και κρατάει τις συνταγές της σε … οικολογικό, ποιοτικό επίπεδο.
Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "My Greek Family Table" έλαβε το έγκυρο γαστρονομικό βραβείο "Gourmand World Cookbook Awards 2009 - Winner Best Mediterranean Cuisine Book" στην Αυστραλία.
Στις σελίδες του είχε συμπεριλάβει αυθεντικές υγιεινές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, καθώς και πληροφορίες για τη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων.
Όλη η φιλοσοφία της Μαρίας Μπεναρδή συνοψίζεται στον συνδυασμό απλών, αγνών ελληνικών υλικών, με τον χαρακτηριστικό τρόπο που τα "πάντρευαν" οι προγιαγιάδες, οι γιαγιάδες και οι μητέρες. Οι λέξεις που αγαπά; "Όλα με μέτρο". Η δουλειά της είναι ο καρπός της έρευνας που έκανε, ρωτώντας δεκάδες Ελληνίδες μαγείρισσες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και την Αυστραλία, συμβουλευόμενη επίσης τα αρχαιοελληνικά κείμενα. Σκοπός της, να συντηρήσει τη διατροφική μας ιστορία (και μαεστρία), για να μην χαθούν πολύτιμες, διαχρονικές συνταγές.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.