ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Συνάντηση Στ. Αναστασόπουλου με Δ. Ιατρίδη για το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013»

ANASTASOPOULOS IATRIDISΣυναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Ιατρίδη και συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητάς του.Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Ιατρίδη για τις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος στα πλαίσια της πρόσφατης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στα μέτρα 321 και 322 του άξονα 3 του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» αλλά και την αναγκαιότητα ένταξης αυτών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Οι προτάσεις αυτές είναι :
«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ Τ.Κ. ΧΑΡΑΥΓΗΣ, ΜΑΝΕΣΙ, ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ» με προϋπολογισμό  615.000,00 € στο μέτρο 321.
«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΔΙΩΝ, ΔΕ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ», με προϋπολογισμό 178.580,50 € στο μέτρο 322
«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΒΑΛΥΡΑΣ ΔΕ ΙΘΩΜΗΣ» με προϋπολογισμό 494.000,00 € στο μέτρο 322
Επίσης τον ενημέρωσε και για την πρόταση με τίτλο: «Εγγειοβελτιωτικές υποδομές τ.κ. Τρικόρφου» με προϋπολογισμό  613.000,00 €, η οποία είχε υποβληθεί από το τέλος του 2011 σε αντίστοιχη πρόσκληση του ίδιου προγράμματος, αλλά μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ωρίμανση του φακέλου, εξαιτίας των χρονοβόρων διαδικασιών έκδοσης των περιβαλλοντικών όρων αλλά και της χορήγησης άδειας εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων, η οποία άδεια είναι προαπαιτούμενο για την ένταξη του έργου. Το έργο αυτό αφορά την κατασκευή αρδευτικού δικτύου (αντλιοστάσιο, καταθλιπτικός αγωγός, δεξαμενή αποθήκευσης & δίκτυο διανομής) και στοχεύει στην άρδευση ελαιοκαλλιεργειών χιλίων περίπου στρεμμάτων και ιδιαίτερα χονδροελιάς Καλαμών (βρώσιμης ελιάς), στην περιοχή του Τρικόρφου.
Ο Ειδικός Γραμματέας κατανόησε την αναγκαιότητα υλοποίησης των έργων αυτών που στοχεύουν στην βελτίωση της προσβασιμότητας, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και στην ενίσχυση της γεωργικής παραγωγής και υποσχέθηκε την προώθηση των ανωτέρω θεμάτων.
Όσον αφορά την πρόταση για το εγγειοβελτιωτικό έργο του Τρικόρφου ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι απαιτείται εκ νέου υποβολή του φακέλου στην τρέχουσα πρόσκληση και ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα.
Ο Δήμαρχος επίσης ζήτησε από τον ειδικό Γραμματέα την επίσπευση των διαδικασιών, από πλευράς των υπηρεσιών, για την έκδοση της προέγκρισης δημοπράτησης των ενταγμένων έργων προγράμματος LEADER του Δήμου Μεσσήνης. Το όλο πρόγραμμα έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά σε όλο το Νομό χωρίς να ευθύνεται ο Δήμος.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.