ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Στο ΣΥΡΙΖΑ φουλάρουν για εκλογές-Δεν υπάρχουν «180»

Στο ΣΥΡΙΖΑ φουλάρουν για εκλογές-Δεν υπάρχουν «180»


Όλο και πιο ισχυρό εμφανίζεται το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών στο πολιτικό σκηνικό και στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου-λίγες ώρες πριν την έναρξη της δεύτερης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή- εκτιμούν πως «η πλάστιγγα έχει γείρει, όποιους ελιγμούς κι αν επιχειρήσει ο κ. Σαμαράς».
Στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδραιωμένη η άποψη πως το πολιτικό τοπίο έχει διαμορφωθεί, ενώ κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για ένα κλίμα «κωμικής ευφορίας» που επιχείρησε να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός, για τον οποίο και σχολιάζουν πως δέχεται πιέσεις τόσο από το εσωτερικό της ΝΔ όσο και από εξωγενή κέντρα μετά τα  σενάρια κυβέρνησης Ειδικού σκοπού που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.
«Ο μόνος τρόπος για να βγει ο μαγικός αριθμός των 180 είναι οι βουλευτές να ψηφίσουν αντίθετα από τις συλλογικά διαμορφωμένες αποφάσεις των κομμάτων τους» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Κόκκινο ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, για να προσθέσει πως «ακόμη και μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο διαφαίνεται ότι υπάρχουν πολύ ισχυρά αποκλίνουσες στρατηγικές.
Τούτων δοθέντων, τα κλιμάκια της ηγεσίας συνομιλώντας με το iefimerida.gr προβλέπουν πως «από τις 29 Δεκεμβρίου και μετά, σε 26 μέρες, θα πάμε σε εκλογές και τα προαπαιτούμενα των δανειστών θα είναι τα επίδικα της εκλογικής μάχης», με άλλη κορυφαία πηγή να σημειώνει με μεγάλη επιφύλαξη πως τα «ναι» στη σημερινή ψηφοφορία μπορεί να είναι το πολύ «168».
Φουλάρουν τις εκλογικές μηχανές
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εκλογικό συναγερμό, με τις τελικές συνεργασίες- συμπεριλαμβανομένης και της ΔΗΜΑΡ-να λαμβάνονται αμέσως μετά την τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ εκκρεμεί και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Σε κάθε περίπτωση, οι σειρήνες της εκλογικής ετοιμότητας έχουν ήδη ηχήσει και οι παροικούντες την Κουμουνδούρου έχουν επιμερίσει σε τρεις τομείς τις ευθύνες της προεκλογικής δουλειάς.Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης –όπως ήταν αυτονόητο-σηκώνει στις πλάτες του το βάρος της επικοινωνιακής πολιτικής. Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Τάσος Κορωνάκης έχει αναλάβει το σκέλος της καμπάνιας (συνθήματα κ.α) όπως και το οργανωτικό κομμάτι, ενώ ο κ. Αλέκος Καλύβης έχει επωμιστεί την ευθύνη του Πολιτικού σχεδιασμού.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.