ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης εξήγγειλε ο Στ. Αναστασόπουλος

dm9Κοινωνικό Μαγειρείο θα λειτουργήσει στο Δήμο Μεσσήνης.
Αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης εξήγγειλε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, με την δημιουργία Κοινωνικού Μαγειρείου για άτομα που έχουν ανάγκη.
Στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο κτίριο του ΚΑΠΗ, όπου συστεγάζεται και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσσήνης, μίλησαν εκτός από το Δήμαρχο Μεσσήνης,  ο Πρόεδρος της Κοινωφελής Επιχείρησης Μεσσήνης Βασίλης Σαραντόπουλος και η Ελένη Τσέλιου – Μουρούφα, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.
Η κα Τσέλιου αναλυτικά αναφέρθηκε στη διανομή τροφίμων που πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου ενόψει των εορτών των  Χριστουγέννων. Πιο συγκεκριμένα η διανομή που αφορά 120 νοικοκυριά της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μεσσήνης ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014. Οι δικαιούχοι είτε παραλαμβάνουν μόνοι τους τα τρόφιμα από το Παντοπωλείο, είτε σε περίπτωση που το έχουν ζητήσει τους τα μεταφέρουν στην οικία τους οι οικογενειακοί βοηθοί του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που συνεργάζονται με το Παντοπωλείο. Η κα Τσέλιου ενημέρωσε πως οι δικαιούχοι θα παραλάβουν και νωπό κοτόπουλο για τις εορτές των Χριστουγέννων.
Στη συνέχεια η κα Τσέλιου αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του Δήμου για την δημιουργία Κοινωνικού Μαγειρείου, το οποίο θα απευθύνεται σε πληθυσμό – στόχο με αντίστοιχες ανάγκες.  Αφορά σε μια συνεργασία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών με τις κοινωνικές δομές του δήμου και εθελοντές. Η προεργασία θα γίνεται σε πιστοποιημένο χώρο των Παιδικών Σταθμών και οι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν το φαγητό στο σπίτι τους μέσω του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, είτε θα φιλοξενούνται σε συγκεκριμένο δημοτικό χώρο. Η αναζήτηση των δικαιούχων έχει ήδη ξεκινήσει και το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατ’ εκτίμηση στο πρώτο τρίμηνο του 2015.
Η κα Τσέλιου επισήμανε επίσης ότι οι ενέργειες στο επίπεδο κοινωνικής προσφοράς του Δήμου είναι διττές: από την μια πλευρά υπάρχουν οι άμεσες ενέργειες και δομές όπως αυτές του ΚΑΠΗ, του Κοινωνικού Παντοπωλείου, των Παιδικών Σταθμών, της ΚΕΑΔΗΜ με το Βοήθεια στο Σπίτι, του Χιώτειου Κληροδοτήματος,  αλλά παράλληλα υπάρχουν και έμμεσες ενέργειες  όπως η στήριξη με την παροχή της απαραίτητης υποδομής σε φορείς που δραστηριοποιούνται εθελοντικά με κοινωνικές δράσεις.
Ο κ. Σαραντόπουλος από την πλευρά του ενημέρωσε για τις ενέργειες  που έχουν δρομολογηθεί για την Δημιουργία Τράπεζας Αίματος στο Δήμο και για την αγαστή συνεργασία με επιχειρήσεις και επαγγελματίες και την αναβάθμιση της κοινωνικής προσφοράς τους. Ως προς την Τράπεζα Αίματος κ. Σαραντόπουλος σημείωσε ότι έχουν ανιχνευθεί αυξημένες ανάγκες σε όλο το καλλικρατικό δήμο Μεσσήνης, τον οποίο οφείλουμε να εξυπηρετήσουμε. Ήδη έχουν ξεκινήσει και αποστέλλονται επιστολές συνεργασίας προς συλλόγους και φορείς για την εγγραφή τους στο δίκτυο Εθελοντών – Αιμοδοτών του Δήμου Μεσσήνης.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.