ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Η ΚΕΔΕ θέλει το «πάνω χέρι» στη διαχείριση των σκουπιδιών

skoupidia6Σε ευθεία αμφισβήτηση του θεσμοθετημένου ρόλου της περιφερειακής αυτοδιοίκησης προέβη η νέα, «γαλάζια», υπό τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, ηγεσία της ΚΕΔΕ. Στην ειδική συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, όπου συζητήθηκε αποκλειστικά το χρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, τονίστηκε ότι οι δήμοι πρέπει να έχουν τον κύριο ρόλο.
Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και δήμαρχοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και απειλές προστίμων. Ειδικότερα, συμμετείχαν οι πρόεδροι των ΠΕΔ Αττικής, Η. Γκότσης, Στερεάς Ελλάδας, Λ. Υπερήφανος, Α. Μακεδονίας-Θράκης, Ευ. Λαμπάκης, Θεσσαλίας, Γ. Κωτσός, ο κ. Φάμελλος, εκπρόσωπος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, Δ. Χατζηδάκης, Πύργου, Γ. Λιατσής, Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, καθώς και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, Σπ. Τζόκας.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε ότι «η διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα μας έχει γίνει ένα χρόνιο πρόβλημα, με ευθύνη της πολιτείας. Μάλιστα, χωρίς να έχουν οι δήμοι την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, αλλά και χωρίς να έχουν την αποφασιστική αρμοδιότητα να δώσουν λύσεις σε ζητήματα όπως η χωροθέτηση χώρων εναπόθεσής τους, σήμερα καλούνται να πληρώσουν τα πρόστιμα που επιβάλλονται στη χώρα μας εξαιτίας της λειτουργίας κατά το παρελθόν παράνομων χωματερών».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.