ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Γιούνκερ: Οι Έλληνες ξέρουν τι σημαίνει μία λάθος επιλογή-Θέλω οικεία πρόσωπα στην εξουσία

giounkerΔεν θα ήθελα ακραίες δυνάμεις να κυβερνήσουν, σχολίασε ο πρόεδρος της Κομισιόν
Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν σχετικά με τη χώρα μας προχώρησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όπως μεταδίδει ο Euobserver. Ο κ. Γιούνκερ, απήυθυνε προειδοποίηση προς την Ελλάδα να μην εκλέγουν «ακραίες δυνάμεις» στην εξουσία και είπε πως θα προτιμούσε «οικεία πρόσωπα». Αυτή η δήλωση είναι μέχρι στιγμής η ισχυρότερη παρέμβαση της ΕΕ επάνω στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
«Νομίζω ότι οι Έλληνες -οι οποίοι έχουν μια πολύ δύσκολη ζωή- ξέρουν πολύ καλά τι θα σήμαινε ένα λάθος εκλογικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη», δήλωσε ο Γιούνκερ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης, που διοργάνωσε η αυστριακή δημόσια τηλεόραση, μαζί με τον EuObserver και άλλους δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες.
Ο ίδιος απέφυγε να δώσει πολιτικές συμβουλές ενόψει των προεδρικών εκλογών στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο είπε: «Δεν θα ήθελα ακραίες δυνάμεις να έρθουν στην εξουσία».
Σημειώνεται πως οι προεδρικές εκλογές -που θα πραγματοποιηθούν στη Βουλή των Ελλήνων στις 17 Δεκεμβρίου- θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, εάν υπάρξουν τρεις αποτυχημένες προσπάθειες να εκλεγεί πρόεδρος.
Ετσι ο Γιούνκερ, ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας μπορούν να χαρακτηριστούν ως «ακραίες δυνάμεις», απάντησε: «Θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνάται από ανθρώπους που έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους και που μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των ευρωπαϊκών διαδικασιών».
«Κάθε κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα και δεν θέλω να σχολιάσω τις πιθανότητες που έχει το ένα ή το άλλο κόμμα, ωστόσο θα το προτιμούσα εάν εμφανίζονταν οικεία πρόσωπα», δήλωσε ακόμη ο Γιούνκερ, κάνοντας προφανή αναφορά στον πρώην Ελληνα επίτροπο της ΕΕ, Σταύρο Δήμα, ο οποίος είναι υποψήφιος για νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκ μέρους του κυβερνώντος συνασπισμού.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.