ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Και μείωση μισθολογικού κόστους ζητούν οι δανειστές

Αβγάτισαν κατά ένα τα δημοσιονομικά «αγκάθια» που αφορούν στην ελληνική οικονομία και έχουν «σφηνωθεί» στα πλευρά της διαπραγμάτευσης: Το δημοσιονομικό κενό, το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά και εσχάτως η μείωση του μισθολογικού κόστους, η οποία προστέθηκε στο τραπέζι.
«Συζητάμε μέτρα αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμα στο πόσα χρειάζονται», όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, έλεγε κορυφαίος παράγοντας της κυβέρνησης, προκειμένου να δώσει την εικόνα των διαπραγματεύσεων.
Τώρα πια, οι «θεσμοί» εκτός από τον ΦΠΑ, το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά, προσθέτουν και την απαίτηση για μείωση των μισθών στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.
Οι δανειστές ζητούν επιτακτικά τη μείωση των μισθών που κυμαίνονται μεταξύ 700-1.000 ευρώ, με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη να επισημαίνει ότι δεν θα δεχτεί η κυβέρνηση κάτι τέτοιο, την άνοδο του ενιαίου ΦΠΑ στο 20%-23% και όχι μόνο τη διατήρηση αλλά και την αύξηση των έκτακτων φόρων και των χαρατσιών, με την επιβάρυνση και της μεσαίας τάξης και όχι μόνο των πλουσίων.

Εν των μεταξύ, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρωτογενές πλεόνασμα 2 δισ. ευρώ σε τέσσερις μήνες, οι δανειστές θεωρούν ότι πίσω του κρύβονται ελλείμματα που θα φανερωθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο
.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.