ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

nosokomioΠαράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο των Τακτικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Καλαμάτας πραγματοποιεί αύριο Παρασκευή 29 Μαΐου στις 9πμ, το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ενώ στις 10πμ. Θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου και στις 12πμ θα γίνει σύσκεψη στο γραφείο του Σωματείου με τους Τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου για τα προβλήματα του κλάδου.
Στην ανακοίνωση του Σωματείου επίσης επισημαίνεται ότι: «Παρά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις του σωματείου και τις ανακοινώσεις στα ΜΜΕ το μόνο που έχουμε λάβει ως απάντηση είναι οι υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας και του Διοικητή του Νοσοκομείου που έπεσαν στο κενό καθώς η ημερομηνία της 27ης Μάη παρήλθε και καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Αντίθετα ετοιμάζονται νέες περικοπές για το πρώτο τρίμηνο του 2015.»
Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του Σωματείου:
«Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας διανύουν την 5η εβδομάδα σ’ επίσχεση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας με τις εκατοντάδες οφειλόμενες άδειες και ρεπό, τα ανύπαρκτα μέσα υγιεινής και ασφάλειας, το απάνθρωπο και παράνομο ωράριο εργασίας, τ’ απλήρωτα δεδουλεύμενα 5 μηνών, τις περικοπές ύψους 40% που έγιναν στα εξαιρέσιμα-νυχτερινά-αργίες του Δεκέμβρη του 2014 με απόφαση του Διοικητή του Γ.Ν.Μεσσηνίας.
Παρά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις του σωματείου και τις ανακοινώσεις στα ΜΜΕ το μόνο που έχουμε λάβει ως απάντηση είναι οι υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας και του Διοικητή του Νοσοκομείου που έπεσαν στο κενό καθώς η ημερομηνία της 27ης Μάη παρήλθε και καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Αντίθετα ετοιμάζονται νέες περικοπές για το πρώτο τρίμηνο του 2015. Στο βωμό της αποπληρωμής των δόσεων βάσει των μνημονιακών υποχρεώσεων οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι, τα νοσοκομεία ασφυκτιούν από υλικά, οι ασθενείς πληρώνουν το μάρμαρο της υποχρηματόδοτησης και της υποστελέχωσης.
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας οργανωμένης προσπάθειας υπονόμευσης των κινητοποιήσεων μας, μιας καλά ενορχηστρωμένης εκστρατείας τρομοκράτησης του προσωπικού που βρίσκεται σ’ επίσχεση. «Καλοθελητές» μεγαλοδιευθυντές κλινικών απειλούν με αναφορές και εισαγγελείς, προσωπικό που κινητοποιείται καθυβρίζεται και απειλείται. Η στάση μερίδας ειδικευμένων ιατρών διόλου αθώα δεν είναι καθώς οι κορώνες περί «πατριωτισμού μπροστά στη διαπραγμάτευση» έχουν και πολιτική ταυτότητα κι εξυπηρετούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην προσπάθεια υπονόμευσης των αντιδράσεων. Περιστατικά βαφτίζονται ως «επείγοντα» προκειμένου να παραβιαστεί το προσωπικό ασφαλείας και να πιεστεί το προσωπικό μπροστά στο «καλό του ασθενούς».
Ενάντια σ’ αυτήν την επίθεση ξεκαθαρίζουμε ότι το προσωπικό στο νοσοκομείο Καλαμάτας δεν θα υποχωρήσει εώς ότου προχωρήσει η διαδικασία αποπληρωμής των δεδουλευμένων.
Οι ασθενείς και οι πολίτες της Καλαμάτας καθημερινά βιώνουν τον αγώνα του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού για την προάσπιση της υγείας τους. Ζητάμε την συμπαράσταση τους στον αγώνα που διεξάγουμε για την διασφάλιση υψηλής ποιότητας φροντίδας υγείας, για ένα σύστημα υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, απαλλαγμένο απ’ τις συμμετοχές των ασθενών, τα φακελάκια, το πάρτυ των πολυεθνικών του φαρμάκου και των υλικών στις πλάτες και στις τσέπες των συμπολιτών μας.
Καλούμε τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και το Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας να πάρουν θέση για τα γεγονότα τρομοκρατίαςστο Νοσοκομείο και τα προβλήματα στο χώρο.
Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε σ’ επίσημη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής για τις απειλές εις βάρος του προσωπικού.
Αύριο Παρασκευή 29/5/2015 και ώρα 9πμ, πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο των Τακτικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Στις 10πμ. Θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου μας και στις 12πμ σύσκεψη στο γραφείο του Σωματείου με τους Τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου για τα προβλήματα του κλάδου.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών
  • Πλήρης κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.