ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΗΟΤ

Σύσκεψη στον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας για τις εφημερίες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

nosokomeio kalamatas6Με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου   συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου με  αρμόδιους φορείς με θέμα την ασφάλεια των εφημεριών στο Γ.Ν. Καλαμάτας.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κος Κ. Αποστολόπουλος, η πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κα Ν. Αποστολοπούλου και οι Διευθυντές και υπεύθυνοι τμημάτων του Νοσοκομείου.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η υποστελέχωση του Νοσοκομείου, καθώς και οι δραστικές οικονομικές περικοπές επηρεάζουν σαφώς την δυνατότητα για ασφαλή εφημέρευση και προκαλούν εξουθένωση ψυχική και σωματική του εναπομείναντος ιατρικού δυναμικού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου οι φορείς προέβησαν στις παρακάτω τοποθετήσεις:
Η κα Αποστολοπούλου Νικολέττα, Δ/ντρια Α΄ Παθολογικής Κλινικής δήλωσε ότι για την απόλυτη ασφάλεια των εφημεριών στις Παθολογικές Κλινικές είναι απαραίτητοι στη γενική εφημερία δύο ειδικευμένοι και δύο ειδικευόμενοι γιατροί, ενώ για τις μη γενικές εφημερίες χρειάζονται ένας ειδικευμένος και ένας ειδικευόμενος γιατρός.
Η κα Μάλλιου Χρυσάνθη, Γραμματέας του Συλλόγου ειδικευμένων ιατρών ανέφερε ότι είναι απαραίτητοι ένας αναισθησιολόγος σε ενεργό εφημερία και ένας αναισθησιολόγος σε ετοιμότητα σε κάθε εφημερία του Νοσοκομείου.
Ο κ. Μάκαρης Μανώλης, Πρόεδρος του Συλλόγου ειδικευμένων ιατρών διαπίστωσε ότι η ανάγκη για ασφαλή εφημερία στο Καρδιολογικό Τμήμα καλύπτεται με ένα καρδιολόγο σε ενεργό εφημερία, ένα καρδιολόγο εξειδικευμένο στην επεμβατική καρδιολογία σε ετοιμότητα και ένα ειδικευόμενο σε ενεργό εφημερία.
Ο κ. Γιαννόπουλος Παναγιώτης, μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας-Χειρουργός ανέφερε ότι η εφημερία της Χειρουργικής Κλινικής μπορεί να καλυφθεί με ένα χειρουργό σε ενεργό εφημερία, ένα χειρουργό σε ετοιμότητα και έναν ειδικευόμενο σε ενεργό εφημερία αλλά με προσθήκη δευτέρου χειρουργού με ενεργό εφημερία στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.
Ο κ. Μιχαήλ, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και Δ/ντής Ακτινολογικού Τμήματος τόνισε ότι είναι απαραίτητη η εφημερία ενός ειδικευμένου ιατρού σε ενεργό εφημερία και ενός ακόμη σε ετοιμότητα για το Ακτινολογικό Τμήμα.
Τέλος η κα Μάλλιου συμπλήρωσε ότι είναι αναγκαία η παρουσία πάντα ιατρού με ενεργό εφημερία για τις Κλινικές που νοσηλεύουν ασθενείς.
Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι η κάλυψη της Υγειονομικής Μονάδας με τα σημερινά δεδομένα, υπολείπεται σημαντικά από τις προτάσεις των υπευθύνων των Κλινικών και των Τμημάτων.
Μετά τα παραπάνω αποφασίστηκε η κοινή δράση του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας με τους υπευθύνους των Κλινικών και Τμημάτων του Νοσοκομείου καθώς και το Σωματείο ειδικευμένων ιατρών ώστε να απαιτηθεί αποφασιστικά από την Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας η κατάλληλη στελέχωση της Νοσοκομειακής Μονάδας για να είναι απολύτως ασφαλείς οι εφημερίες όλων των Τμημάτων του Νοσοκομείου, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους γιατρούς.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.