ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

Η ανεργία και τα απορρίμματα στο επίκεντρο της συνάντησης Τατούλη - Κουίκ

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του υφυπουργού Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη την Τρίτη 19 Μαΐου.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την κατ' ιδίαν συνομιλία τους, τόσο ο κ. Τατούλης όσο και ο κ. Κουίκ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στους μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας μεταξύ τους, αλλά και στους κοινούς αγώνες τους, υπογραμμίζοντας και τη σημασία της συνάντησής τους.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη συνεργασία και στην ένωση δυνάμεων μεταξύ τους που, όπως είπε,προωθούν την ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και τη συνεννόηση που είναι στοιχεία απαραίτητα για την αντιμετώπιση τόσο των προβλημάτων των συμπολιτών, όσο και της χώρας.
Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στο θετικό στοιχείο, όπως είπε, της δημιουργίας ενός σαφούς χρονοδιαγράμματος επαφών μεταξύ των δύο ανδρών και της ανάπτυξης μόνιμης συνεργασίας. «Ευχαριστώ για την επίσκεψη», είπε ο κ. Τατούλης κλείνοντας και πρόσθεσε: «Ανανεώνεται μια μακροχρόνια φιλία σε ένα δημιουργικό περιβάλλον».
Από την πλευρά του, ο κ. Κουίκ. αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κυβερνητικό έργο ξεκινά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού, ενώ αποκάλυψε και όλα τα θέματα που συζήτησαν οι δύο άνδρες: το ΕΣΠΑ, τα απορρίμματα και η ανεργία στη Πελοπόννησο.
Ως προς το ζήτημα των απορριμμάτων, ο υφυπουργός Επικρατείας προανήγγειλε την επίσκεψη του υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνη στην Πελοπόννησο, στο πλαίσιο της περιοδείας του, όπου θα έχει επαφές τόσο με τον περιφερειάρχη όσο και με τους περιφερειακούς συμβούλους.
«Έχω την πεποίθηση ότι με τον περιφερειάρχη έχουμε και άλλο ένα κοινό σημείο: την αναγκαιότητα να εδραιωθεί η αναπτυξιακή πρωτοβουλία σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ, τονίζοντας ότι οι περισσότεροι άνεργοι προέρχονται από την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Τέλος, ο κ. Κουίκ παρατήρησε: «Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα».  
Έφη Καστραντά
Το δελτίο Τύπου αναφέρει
«Είναι εδραία η πεποίθησή μας ότι μόνο μέσα από ψυχραιμία και νηφαλιότητα, αλλά και συνεννόηση, μπορούν να προσεγγιστούν τα προβλήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης μετά τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τρίτη 19 Μαΐου 2015.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης στο χρονοδιάγραμμα δραστηριοτήτων και επαφών προκειμένου η συνεργασία αυτή να έχει μόνιμο χαρακτήρα και σημείωσε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την περιφερειακή πολιτική σε επίπεδο συνεννόησης και ένωσης δυνάμεων.
Τέρενς Κουίκ: «Οδηγός για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου»
Ο Υφυπουργός Επικρατείας κ. Κουίκ από την πλευρά του αναφέρθηκε στα προγράμματα ΕΣΠΑ που εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου «σε εξαιρετικά ικανοποιητικό επίπεδο», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, για το θέμα των
απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, αλλά και για την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την επόμενη εβδομάδα.
Ο Υφυπουργός Επικρατείας σημείωσε ακόμη ότι «αν θέλουμε να μιλάμε για συντονισμό κυβερνητικού έργου, αυτός θα πρέπει να ξεκινά από την τοπική αυτοδιοίκηση, την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια. Όταν υπάρχει γνώση,
καταγραφή και προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων των περιφερειών και των Δήμων, τότε το αποτέλεσμα και για την προσπάθεια που γίνεται σε κεντρικό κρατικό επίπεδο».
Ο κ. Κουίκ χαρακτήρισε κοινό σημείο πολιτικού ενδιαφέροντος με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου «την αναγκαιότητα να εδραιωθεί η αναπτυξιακή πρωτοβουλία σε όλα τα επίπεδα, γιατί αυτό θα παράξει θέσεις εργασίας,
υπενθυμίζοντας ότι αυτοί που την έχουν πληρώσει είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία οι προερχόμενοι από το χώρο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και δήλωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους θεσμικούς συνομιλητές, τους εταίρους μας στην Ε.Ε., η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και «θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά πράγματα τα οποία κουβεντιάσαμε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.