ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Τα νησιά όπου οι επισκέπτες θα πληρώνουν μόνο με κάρτα

Για 23 δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα, τέλος τα μετρητά. Στο πλαίσιο των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της κυβέρνησης, και προκειμένου να ξεπεραστεί το «αγκάθι» του ΦΠΑ στις διαπραγματεύσεις της με τους δανειστές, αποφασίστηκε στα νησιά με πληθυσμό άνω των 3.100 κατοίκων όλες οι συναλλαγές άνω των 70 ευρώ να πραγματοποιούνται μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.
Ασφαλώς ο λόγος αυτής της απόφασης είναι η αποφυγή της... φοροαποφυγής και της μη καταβολής του ΦΠΑ. Υπό αυτό το πρίσμα, οι τουρίστες που θα επισκέπτονται τους 23 νησιωτικούς προορισμούς για τις διακοπές τους, θα πρέπει να ξεχάσουν τα μετρητά για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ.
Σε αυτά τα νησιά, όμως, θα επιβληθεί και φόρος από 1 ως 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αλλά και 6% φόρος σε επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδησης, έργων τέχνης και κοσμηματοπωλεία, αλλά και φόρος 3% σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου
Τα 23 νησιά όπου θα εφαρμοστεί το μέτρο από εφέτος είναι: Θάσος, Λήμνος, Λέσβος, Σκιάθος, Σκόπελος, Χίος, Ικαρία, Σάμος, Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Πάρος, Σύρος, Νάξος, Μήλος, Σαντορίνη, Πάτμος, Λέρος, Κάλυμνος, Σύμη, Κως, Ρόδος και Κάρπαθος.
Σημειωτέον ότι ορισμένοι από τους υπουργούς που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, ζητούν την εξαίρεση των ξενοδοχείων τριών αστέρων από τον ειδικό φόρο στα καταλύματα
.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.