ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Οι φοιτητές και το Grexit στην Παιδεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015, σε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασής του. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά και ο πρόεδρος, σχολίασαν την αναστάτωση η οποία προκλήθηκε κατά την παρέμβαση των φοιτητών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου.
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκούρος με αφορμή την παρέμβαση των φοιτητών κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, απέστειλε επιστολή στην οποία έκανε λόγο για την απαράδεκτη κατάσταση η οποία δημιουργήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης, «μια κατάσταση που δυστυχώς δημιουργήθηκε με ευθύνη της παράταξης που είχε καταθέσει επερώτηση σχετική με την στέγαση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η οποία συζητήθηκε σαν πρώτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, με την παρουσία ομάδας φοιτητών».
Όπως υποστήριξε, «το μόνο που αποκαλύφθηκε, είναι το γεγονός ότι οι κκ. Γόντικας και Γούργαρης, μη έχοντας καμία πρόταση εφικτή και υλοποιήσιμη να καταθέσουν για το θέμα της στέγασης των φοιτητών, επιχείρησαν να δημιουργήσουν συνθήκες έντασης, απαράδεκτες για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου».
Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 4 Μαίου, ο πρόεδρος ανέφερε ότι δεν του ζητήθηκε να δώσει τον λόγο στους φοιτητές.
Η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου, κατά την τοποθέτησή της ανέφερε ότι οι φοιτητές είχαν ερωτηθεί για τον λόγο για τον οποίον είχαν βρεθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, και είχαν απαντήσει ότι βρέθηκαν εκεί για να ακούσουν τη συζήτηση η οποία τους αφορούσε.
Δεν ζήτησαν τον λόγο στη συνεδρίαση
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μίλησαν με τους φοιτητές και τους είπαν να ετοιμάσουν ένα ψήφισμα και να το παραδώσουν.
Έπειτα οι φοιτητές αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. Περίπου ύστερα από μία ώρα, όπως ανέφερε η κυρία Νικολάκου, οι φοιτητές επέστρεψαν ωρυόμενοι, υποστηρίζοντας ότι δεν τους δόθηκε ο λόγος. «Είδαμε όλοι ποιος τους παρότρυνε να συνεχίσουν αυτή τη συμπεριφορά. Θα ήθελα να δούμε τη συμπεριφορά του πολιτικού οργάνου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν το όργανο. Είμαστε το μοναδικό Περιφερειακό Συμβούλιο που είχαμε μια πλειοψηφία, μια τόσο μεγάλη πλειοψηφία», επεσήμανε.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης επεσήμανε: «Το θέμα της ευθύνης των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι ευθύνη όλων μας και πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με οτιδήποτε πυροδοτεί το κλίμα. Όπως αναφέρθηκε, με τους φοιτητές συνεννοηθήκαμε στο τι έπρεπε να κάνουμε. Δεν ζήτησαν τον λόγο και δεν υπήρξε κάποιο αίτημα. Ύστερα από συνεννόηση αναμέναμε ένα υπόμνημά τους τις επόμενες μέρες για να συζητηθεί το θέμα».
Και εξακολούθησε, συνδέοντας την παρουσία των φοιτητών στη συνεδρίαση του ΠεΣυ με την ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή: «Ο τρόπος είναι απαράδεκτος και αντιδημοκρατικός. Ήρθαν για να διασαλεύσουν τη συνεδρίαση. Γιατί πριν από έναν μήνα υπήρξε ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή των Ελλήνων. Καταλαβαίνεται πώς ήρθαν οι φοιτητές να θέσουν αυτό το θέμα».
«Το μόνο που τους ενδιέφερε, ήταν να γίνει σαματάς. Οι φοιτητές αυτοί είναι εκπρόσωποι ενός τμήματος του Πανεπιστημίου. Τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να αποτρέπονται», κατέληξε ο κ. Τατούλης, ο οποίος έκανε λόγο και για «Grexit» στην Παιδεία, απευθυνόμενος στην μείζονα μειοψηφία και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Δείτε ΕΔΩ τι είχε γίνει στην συνεδρίαση στις 29 Απριλίου
Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση των φοιτητών

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.