ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Βούλτεψη από Τρίπολη : Η ΝΔ δεν είναι νταντά του ΣΥΡΙΖΑ

Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και ενημέρωσης της ΝΔ χαρακτήρισε το ζήτημα της Παιδείας ως το πιο σοβαρό, ίσως το σοβαρότερο ζήτημα, και επεσήμανε ότι με τις μεταρρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία «δυστυχώς ουσιαστικά καταργείται η προσπάθεια, η αριστεία, περνάμε στην ελάσσονα προσπάθεια». 
«Το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας αλλάζει με κατεπείγοντα τρόπο, απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό», υπογράμμισε η κυρία Βούλτεψη για το νομοσχέδιο με το οποίο γίνονται σαρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση. Ειδικότερα, αναφερόμενη στην κατάργηση των πρότυπων σχολείων, και αφού πρώτα δήλωσε ότι «η ΝΔ θα επαναφέρει τη νομιμότητα σε όλους τους τομείς, και σε αυτόν της Παιδείας», υπογράμμισε ότι στη χώρα «έχουμε κολεγιόπαιδα που μας κυβερνούν, αλλά καταργούν τα κολέγια των φτωχών, μια νομενκλατούρα».
Στη συνέχεια, σχολίασε μια φράση του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής. Χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι φυσιολογικές, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με τις αποσκευές του στην εξουσία. Η κυρία Βούλτεψη αναφέρθηκε σε αυτή τη φράση του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι όταν οι Έλληνες ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ για να βγουν από το μνημόνιο -«κάτι που ποτέ δεν πρόκειται να γίνει», όπως είπε- δεν ήξεραν τι είχε ο ΣΥΡΙΖΑ κρυμμένο στις αποσκευές του: την αποδόμηση της Παιδείας, της Αστυνομίας, το μεταναστευτικό.
Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο αν η ΝΔ θα στηρίξει την διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης, η κυρία Βούλτεψη απάντησε: «Υπάρχει διαπραγμάτευση;». Ενώ στάθηκε αιχμηρή για ακόμα μία φορά εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας ότι η ΝΔ δεν είναι «νταντά» του ΣΥΡΙΖΑ για να του υποδεικνύει τα λάθη και τα σωστά του. «Δεν ξέρω τι είδους διαπραγμάτευση υπάρχει, εμείς δεν έχουμε γνώση. Αν εννοείτε αν θα στηρίξουμε τη συμφωνία, ας συμφωνήσουν στην κυβέρνηση ότι θα στηρίξουν τη συμφωνία, ο Τσίπρας με τον Λεουτσάκο, και τότε θα έρθει και η σειρά μας να πούμε τη γνώμη μας. Εμείς είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν είμαστε η νταντά του ΣΥΡΙΖΑ. Κατόπιν εκλογών θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας». 
Ως προς το ενδεχόμενο εκλογών, η κυρία Βούλτεψη εξήγησε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κάνει εκλογές αν δεν παραιτηθεί. «Αν παραιτηθεί, το συζητάμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτοδυναμία», είπε κλείνοντας

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.