ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Καταγγελίες Συνδικάτου Οικοδόμων

Ακόμα ένας εργάτης οικοδόμος έπεσε νεκρός αφού καταπλακώθηκε από χώματα που υποχώρησαν. Θάφτηκε ζωντανός σε όρυγμα κατά την διάρκεια εργασιών για την αποχέτευση Κοπανακίου από εργολαβική εταιρεία.
Κύριες αιτίες είναι η ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας και η εντατικοποίηση της δουλειάς που στην εργοδοσία φέρνει κέρδη και στους εργάτες θάνατο.
Καταγγέλλουμε την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικής κερδοφορίας που υλοποιούν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και η εξουσία του κεφαλαίου που φέρνει φτώχεια και ανεργία, μετατρέπει τους χώρους δουλειάς σε κρεματόρια για τους εργάτες. Καλούμε τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους με τα συνδικάτα και τον αγώνα τους να πουν :
ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!
Να διεκδικήσουν :
Μέτρα προστασίας της ζωής , ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς
Προληπτικά μέτρα ασφαλείας και υγιεινής κόντρα στην εργοδοτική «λογική» που προτιμά τα κέρδη από τις δαπάνες πρόληψης
Στην απουσία κρατικών ελέγχων και ποινών να διεκδικήσουμε συγκεκριμένα μέτρα με αυστηρούς ελέγχους κρατικών και συνδικαλιστικών οργάνων, με προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, γιατί η υγεία και προστασία της ζωής των εργαζομένων είναι ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

Ακόμα ενημερώνουμε και καλούμε να συμμετέχουν οι συνάδελφοι οικοδόμοι την Κυριακή 24 Μάη 11:00 το πρωί στο εργατικό κέντρο Καλαμάτας στην περιφερειακή σύσκεψη σωματείων Πελοποννήσου όπου θα μιλήσουν μέλη της Διοίκησης της ομοσπονδίας οικοδόμων και θα συζητήσουμε τα προβλήματα του κλάδου, τις εξελίξεις και τις νέες κινητοποιήσεις μας.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.