ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

οικονομία

ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

 


Αυτή την στιγμή δέχονται κανονικά αιτήσεις το πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ» και εκείνο που αφορά στην «Καινοτομία αγροτικών προϊόντων» και ακολουθεί ένα ακόμη για τον τουρισμό, το εμπόριο και τις υπηρεσίες.

Το νέο πρόγραμμα υπολογίζεται να βγει στον «αέρα» τον ερχόμενο Οκτώβριο: Ποσό που αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ, θα χορηγηθεί με την μορφή των επιδοτήσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της τουριστικής βιομηχανίας, σε εμπορικά καταστήματα, αλλά και εταιρείες παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με τους πρώτους σχεδιασμούς.

Πόσο θα είναι το ύψος της επιδότησης

Το ύψος της επιδότησης θα διαμορφωθεί το λιγότερο στο 50% της επένδυσης και τα σχέδια που θα εγκρίνονται θα αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας ή με άλλα λόγια στην πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων.

Ουσιαστικά, θα πριμοδοτείται για παράδειγμα η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, η αντικατάσταση καυστήρων ή και ενεργοβόρων επαγγελματικών συσκευών.

Αυτό το πρόγραμμα ακολουθεί εκείνο των Ψηφιακών Εργαλείων που ήδη «τρέχει» και χρηματοδοτείται επίσης από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης: Δεν θα είναι τα μόνα όμως, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα από το φθινόπωρο και μετά. Με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αποκτούν την ευκαιρία να διεκδικήσουν επιδοτήσεις ή με άλλα λόγια «δωρεάν κρατικό χρήμα» προκειμένου να υλοποιήσουν επενδύσεις που θα σχετίζονται με τους εξής άξονες:

  • ψηφιακό μετασχηματισμό
  • πράσινη μετάβαση
  • εξωστρέφεια των επιχειρήσεων
  • ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας μέσω συνεργασιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων
  • καινοτομία, έρευνα & ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.