ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

messinia

Βίαιη… στροφή στον λιγνίτη επιχειρεί η κυβέρνηση

 


Βίαιη… στροφή στον λιγνίτη επιχειρεί η κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να βρει λύση στο μείζον πρόβλημα του ενεργειακού κόστους. Η υπόθεση αυτή ωστόσο, όπως σημειώνουν οι ειδικοί δεν είναι απλή και σίγουρα είναι χρονοβόρα, αφού θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες για να γίνει η επαναφορά στα φυσιολογικά επίπεδα.

«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε καθώς λέγαμε πως η βίαιη απολιγνιτοποίηση θα στοίχιζε στη χώρα και φαίνεται από την προσπάθεια της κυβέρνησης να λύσει το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε», δήλωσε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος εξήγησε πως ακριβώς έχουν τα πράγματα. «Ζητούν από το λιγνίτη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά όμως δεν είναι απλή διαδικασία.

Για να επανέλθουμε σε φυσιολογικά επίπεδα θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες και πρέπει να έχουμε προσωπικό», είπε ο κ. Αδαμίδης που στάθηκε και τις διαθέσιμες Μονάδες. «Δεν καλύπτουν το σύνολο των αναγκών της χώρας αλλά θα δημιουργήσουν ασφάλεια και θα μειώσουν τις τιμές στη χονδρική και κατ’ επέκταση στη λιανική», ανέφερε σημειώνοντας παράλληλα πως η αξιοποίηση θα φτάσεις στις 600 MW από τις 2000 MW για τις οποίες υπάρχει η δυνατότητας κι αυτό επειδή τους επόμενους μήνες η εξεύρεση φυσικού αερίου δε θα είναι εύκολη. Ας μην ξεχνάμε πως στο πλάνο της ενεργειακής κρίσης θα μπουν και τα ζητήματα της τροφοδοσίας του φυσικού αερίου στη χώρας μας, ως απόρροια του πολέμου καθώς οι επιπτώσεις δεν είναι αυτή τη στιγμή ορατές.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης που έκανε λόγο για την ανάγκη αναθεώρησης του στρατηγικού σχεδίου για την ενέργεια και το κλίμα και το ρόλο του λιγνίτη, μίλησε και για την περίφημη ρήτρα αναπροσαρμογής. «Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να πάρουν πίσω 600 ευρώ οι καταναλωτές», ανέφερε ο κ. Αδαμίδης, τονίζοντας πως πρόκειται για έναν μηχανισμό με σκοπό οι εταιρείες να μη χάνουν και προφανώς να κερδίζουν.

About Freegr network

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.