ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Η μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάχη όλων μας

PATSARINOSΤου Νίκου Πατσαρίνου*
Ο ΣΥΡΙΖΑ χρόνια τώρα έχει καταθέσει την εναλλακτική του πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας. Χρόνια τώρα πιστεύει ότι δεν μπορεί να γίνει ανάπτυξη χωρίς τη συμμετοχή και τον σεβασμό στον άνθρωπο και χρόνια τώρα παλεύει γι’ αυτό. Στις 26 Γενάρη έρχεται η ώρα η εναλλακτική μας πρόταση να τεθεί σε εφαρμογή.
Οι θέσεις μας, που πια επαληθεύονται, συζητιούνται σ’ όλη την Ευρώπη και απασχολούν πλέον και το αντίπαλο στρατόπεδο της Μέρκελ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστεί αξιόπιστος συνομιλητής και ικανός να ηγηθεί της χώρας επειδή έχει στα «όπλα» του την αντιμετώπιση της άνισης κατανομής του πλούτου, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία και την αξιοπιστία.
Η κυβέρνηση Σαμαρά αφού «έπαιξε όλα τα χαρτιά της» με καταστροφολογία, με θεωρία των 2 άκρων και τον εκφοβισμό, κατάλαβε έστω και με καθυστέρηση, ότι ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο, ότι το 2015 δεν είναι 2012. Κατάλαβε ότι το Grexit διαψεύδεται ως ενδεχόμενο από τους μέχρι πρότινος συμμάχους της, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα και ο επόμενος διαπραγματευτής των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας στην Ευρώπη. Γι’ αυτό η ΝΔ άλλαξε τη γραμμή περί success story και ξεκίνησε πάλι τα «Ζάππεια», τις υποσχέσεις και τα ψέματα για να μην έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που δεν έχει καταλάβει είναι ότι οι άνθρωποι θυμούνται τις πράξεις, τα καθημερινά βιώματά τους και όχι τα λόγια και τα «Ζάππεια». Οι πράξεις λένε ότι το 90% του λαού έγινε φτωχότερο και το 10% πλουσιότερο.
Διεκδικούμε αυτοδυναμία στις εκλογές για να μπορέσουμε να φέρουμε σημαντικές αλλαγές και ανατροπές, για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Συγχρόνως, γνωρίζοντας τις μεγάλες δυσκολίες που μας περιμένουν, καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις που συμφωνούν να συμμετάσχουν στον κοινό αγώνα για να γυρίσουμε σελίδα για να ανακάμψει η χώρα.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ:
Βάζει στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας, για πρώτη φορά στην ιστορία της, τις δυνάμεις της αριστεράς, με τις αξίες και τις αρετές που έχει αυτή. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ επίκεντρο είναι ο άνθρωπος και το περιβάλλον και όχι οι αριθμοί και οι δείκτες. Το πρόγραμμα της ΔΕΘ είναι μόνο η αρχή.
Θα φέρει την κοινωνική ανάταση του λαού και θα προκαλέσει την ενεργή συμμετοχή του για τη μάχη που θ’ ακολουθήσει σ’ όλα τα επίπεδα. Μάχη ενάντια στο κατεστημένο και στα συμφέροντα που λυμαίνονται χρόνια τώρα την χώρα μας. Μάχη ενάντια στη διαφθορά και την διαπλοκή.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.