ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Βρήκαν...δισεκατομμύρια σε λογαριασμούς!

Κι όμως είναι αλήθεια αυτό που έβλεπε ο οικονομικός εισαγγελέας Π. Αθανασίου όταν οι ελεγκτικές υπηρεσίες στις οποίες προΐσταται ανακάλυψαν ανάμεσα στις καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες και δέκα... δισεκατομμυριούχους. Μιλάμε για δισεκατομμύρια σε ευρώ και όχι σε άλλο νόμισμα.
 Ο άνθρωπος πήγε να τρελαθεί κυριολεκτικά, αφού κανείς από το ΣΔΟΕ δεν περίμενε ότι θα υπήρχαν τέτοια ποσά σε καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες από το 2000 ως το 2012 που διεξάγεται ο έλεγχος των 65 CD που απέστειλαν στους οικονομικούς εισαγγελείς οι τράπεζες με όλες τις καταθέσεις που υπάρχουν σε αυτές. Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης δύο μόνον από τους δισεκατομμυριούχους είναι αλλοδαποί (ισραηλινής καταγωγής) και οι υπόλοιποι οκτώ Ελληνες, άγνωστα στο ευρύ κοινό ονόματα, πλην ενός πασίγνωστου κοσμηματοπώλη, στους λογαριασμούς του οποίου βρέθηκαν 1,2 δισ. ευρώ. Η μεγαλύτερη κατάθεση ανέρχεται σε 8,5 δισ. ευρώ! Οι έλεγχοι όμως συνεχίζονται σε άλλους 100 «ύποπτους» λογαριασμούς

Το δίλημμα που αντιμετωπίζει ο οικονομικός εισαγγελέας είναι εάν θα πρέπει να ζητήσει διασταύρωση στοιχείων από τις τράπεζες ή να προχωρήσει σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων και να διεξαγάγει το ΣΔΟΕ τον έλεγχο: «Είναι αδύνατον να υπάρχουν τόσο πολλά τραπεζικά λάθη σε λογαριασμούς που να εμφανίζουν δισεκατομμύρια» είπε στους συνεργάτες του. Εάν όμως ζητήσει επαλήθευση ή διασταύρωση από τις τράπεζες είναι πιθανόν, φοβάται, ότι θα ειδοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι. Ετσι προσανατολίζεται αμέσως μετά τις εορτές, χωρίς να επηρεάζεται από την προεκλογική περίοδο, σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικών θυρίδων και περιουσιακών στοιχείων και διασταύρωση όλων αυτών με τις φορολογικές δηλώσεις των εμφανιζομένων ως δισεκατομμυριούχων ώστε να βρει μια άκρη.

σταμάτησαν οι έλεγχοι

Ολα αυτά βεβαίως αφορούν τους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι εργάζονται ανεξάρτητα με τις άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ και δεν καταλαβαίνουν τίποτα ούτε από γιορτές, αλλά ούτε από προεκλογική περίοδο. Γιατί σας τα λέω αυτά; Επειδή έμαθα ότι το ΣΔΟΕ λόγω... εκλογών περιόρισε ή σταμάτησε τελείως τους ελέγχους. Ούτε ένας σε νυχτερινά κέντρα, για παράδειγμα, δεν έγινε στη διάρκεια των Χριστουγέννων. Πού άλλες εποχές. Ορισμένοι από τους λεγόμενους «ελεγκτές-Ράμπο» από αυτούς που κυνηγούσαν τους φοροφυγάδες βρίσκονται σε χριστουγεννιάτικη άδεια. Ρώτησα έναν ελεγκτή εάν ο περιορισμός των ελέγχων έγινε κατόπιν άνωθεν εντολής λόγω των εκλογών. Η απάντηση που μου έδωσε ήταν ότι δεν υπήρξε καμία εντολή, απλώς οι ίδιοι δεν θέλουν να πολυ-ανακατευτούν στην προεκλογική περίοδο.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.